Night Moves

Tre rabiate miljøaktivister - landmanden Josh, societypigen Dena og den forhenværende marineinfanterist Harmon - går sammen om at sprænge en stor dæmning i luften. Deres idealistiske tanke er, at sabotageaktionen vil sætte fokus på de industrier, der ødelægger naturen i deres jagt på profit. Men da trioen en nat fører missionen ud i livet, sker der noget, som ingen af dem havde forudset. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Thriller
Instruktør Kelly Reichardt
Medvirkende Dakota Fanning, Peter Sarsgaard, Jesse Eisenberg, Alia Shawkat
Spilletid 112 min.
Biopremiere 11.09.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Sarsgaard

Man skal et stykke ned på credlisterne til film som 'Dead Man Walking' (1995) og 'Manden med jernmasken' (1997) for at finde Peter Sarsgaards navn. Med sin ubehagelige optræden i 'Boys Don’t Cry' (1999) lykkedes det den unge skuespiller at løfte et par øjenbryn. Sarsgaard har læst på Washington University i St. Louis, Missouri, hvor han ...

Anmeldere

Politiken
"...i et filmmarked propfyldt med forskruede plots, opskruet tempo, effektjageri og dåsedramaturgi er Kelly Reichardts femte film i fuld længde en imponerende konsekvent og næsten vederkvægende øvelse i minimalisme."

Jyllands-Posten
"...viser, at man ikke behøver et gigantisk hollywoodbudget for at skabe virkningsfulde effekter, når bare man omgiver sig med dygtige og kreative folk."

Information
"Den kommer under huden på missionen og formidler siden sikkert den snigende paranoia frem til en foruroligende slutning, som bliver ubehageligt hængende. Også efter at Christoper Blauvelts billeder og JeffGraces musik har sluppet sit tag i én."

Ekstra Bladet
"...Kelly Reichardts vellykkede thriller ' Night Moves', der med et par gode skuespillere, en ferm fotografering og et sitrende lydspor har skabt en dyster film om politisk motiveret ekstremisme med et skarpt fokus på individets selvforståelse, når man utilsigtet får blod på hænderne."

Cinemazone
"... teknisk set en thriller, men i højere grad en stringent afdækning af den dogmatiske idealisme som ødelæggende begreb."

Ekko
"... en top-neglebidende-film, der tilmed stiller vigtige spørgsmål: Hvad gør politisk aktivisme ved mennesker, og hvad gør menneskelighed ved politisk terrorisme?"

Brugere

11/10-14Minimimalistisk thriller om økoterror snubler til sidst
Tre militante miljøaktivister har fundet sammen om deres hidtil største aktion: De vil sprænge en dæmning i det nordvestlige USA som protest, mod at flodens økosystem bliver ødelagt. Forberedelserne af aktionen er nervepirrende, men efterspillet bliver endnu værre, for paranoiaen sætter ind, da de ikke føler sig 100% sikre på, at de kan stole på hinanden, eftersom de kun kender hinanden perifert.

"Night Moves" er en low-key thriller lavet på et lille budget - hvilket er typisk for forfatter-instruktør Kelly Reichardt, som er en indieinstruktør, der er kendt for at lave minimalistiske, Dogme-agtige film med stor social bevidsthed. "Night Moves" er som andre af hendes film primært en udforskning af hovedpersonerne, der etableres med simple midler.

Jesse Eisenberg spiller en ung mand,...

Fakta

Medvirkende
Dena Brauer Dakota Fanning
Harmon Peter Sarsgaard
Josh Stamos Jesse Eisenberg
Surprise Alia Shawkat
Anne Katherine Waterston
Dylan Logan Miller
Bag kameraet
Instruktion Kelly Reichardt
Produktion Saemi Kim, Neil Kopp, Chris Maybach, Anish Savjani, Rodrigo Teixeira
Manuskript Jonathan Raymond, Kelly Reichardt
Fotografi Christopher Blauvelt
Klip Kelly Reichardt
Scenografi Elliott Hostetter
Musik Jeff Grace
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Aktivisme, Idealisme, Sabotage
Premieredatoer
Biograf 11.09.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 112 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Film Science, RT Features, Tipping Point Productions
Biodistributør Angel Films

Se også...