Godzilla - 2D (Godzilla)

Ingeniøren Joe Brody overlever i 1999 en reaktorulykke på et atomkraftværk i Japan. 15 år senere erfarer hans søn, marinesoldaten Ford, at ulykken skyldtes vældige naturkræfter, vakt til live efter års dvale. Nu raseres Stillehavets kyster af to kæmpemonstre, der næres af radioaktivitet. Men et tredje uhyre, Godzilla, er også vågnet, og menneskehedens eneste chance er at få monstrene til at bekrige hinanden. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Drama, Science Fiction
Instruktør Gareth Edwards
Medvirkende Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Bryan Cranston
Spilletid 123 min.
Biopremiere 15.05.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...opgøret mellem monstrene giver storslåede og kitschfri glimt af perverterede naturkræfter i perfekt CGI og ægte production value."

Berlingske
"»Godzilla« er bulder og brag, kæmpestore og altødelæggende monstre og gru og rædsel. Men bag alle de flotte effekter er der en interessant øko-historie..."

Jyllands-Posten
"Monstrene og skuespillerne overbeviser i en katastrofe-film, der handlingsmæssigt har alt for lidt tyngde."

Information
"For folk, der er nogenlunde vant til at se monstre, eller for den sags skyld andre katastrofer, råsmadre vores civilisations vartegn (Eiffeltårnet, inklusivt - om end i Las Vegas' minimodel), er der heller ikke meget at blive forbløffet eller særligt fascineret over."

Ekstra Bladet
"Der er i det hele taget meget at glæde sig over, hvad den tekniske side af sagen angår... Og man kunne ønske, at man havde brugt lige så meget krudt på historien, der desværre aldrig hæver sig op over det skabelonagtige og forudsigelige."

B.T.
"...hvis du som undertegnede tænder på vanvittig velproducerede actionfilm, hvor mareridtsmonstre vælter skyskabere, skaber flodbølger og flår hinanden til hakkekød, så gives det ikke bedre end ' Godzilla'."

Cinemazone
"Her udgør de tre mageløse monstre grundkernen i en film, der tålmodigt bygger en foruroligende og paranoiaramt stemning op, men som først sprænger ballonen henover den sidste halve time."

Ekko
"Så selv om dette er en rendyrket popcorn-film med beskedne kunstneriske ambitioner, er den lavet med saft og kraft og en troskab mod sit japanske ophav, som man må respektere."

Brugere

24/11-14At blive blød i knæene
Kender I det, når man bare må give efter og overgive sig?

Jeg burde hade denne film for nogle dybt problematiske manuskript-bommerter. Jeg styrer normalt udenom egentlige spoilers, men her må jeg lige advare inden, fordi især én ting irriterede mig gevaldigt ved denne 2014-udgave af det ikoniske filmmonster.

....når nu man har en menneskelig karakter, der som den eneste har en menneskelig interessant indgangsvinkel til hele katastrofe-elementet, hvorfor så slå ham ihjel i første akt? Breaking Bad-stjernen Bryan Cranston når lige at give os en både energisk, rørende og inciterende monolog i et forhørslokale, der kunne være et perfekt udgangspunkt for resten af filmen. Og så dør han.

I stedet får vi en hovedperson, hvis rolle og personlige historie er så skabelonskåret, som de ko...

05/09-14monster crap
hold da op... absolut spild af tid

05/06-14
Anonym

05/06-14Større monstre giver ikke større effekt
I 2010 debuterede Gareth Edwards med den fine "Monsters", hvor han også selv stod for både manuskript, fotografering og effekter. Det var en sci-fi-thriller på lavbudget om en rejse gennem en sydamerikansk jungle, som er inficeret af rumvæsener, med tydelige pointer, om at de fremmede ikke var onde, bare anderledes. Med det afsæt er det ikke mærkeligt, at han er blevet hentet ind til at lave denne nye udgave af historien om Godzilla, for den er jo også dybt forankret i temaer om forholdet mellem mennesker og natur.

I "Godzilla" anno 2014 er præmissen, at menneskehedens udforskning af miner og havdyb har skabt hul ned til kæmpemæssige forhistoriske monstre, der ellers lå i dvale. Både kæmpeøglen Godzilla og et par andre monstre kommer til live, og de bliver tiltrukket af byer og kraftv...

15/05-14Kæmpemonstre er monster god underholdning
Man kan vel godt kalde japanske Godzilla for filmmonstrenes fader. Det er i hvert fald et af de mest ikoniske monstre nogensinde, der siden sin første optræden i Godzilla fra 1954 har hærget løs i adskillelige film.

Nu rejser det enorme bæst sig på ny i Gareth Edwards dystre, storslåede og medrivende genfortolkning.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18509

Fakta

Medvirkende
Ford Brody Aaron Taylor-Johnson
Elle Brody Elizabeth Olsen
Dr. Ichiro Serizawa Ken Watanabe
Joe Brody Bryan Cranston
Dr. Vivienne Graham Sally Hawkins
Sandra Brody Juliette Binoche
Admiral Stenz David Strathairn
Tre Morales Victor Rasuk
Whalen Brian Markinson
Ford som dreng C.J. Adams
Bag kameraet
Instruktion Gareth Edwards
Produktion Jon Jashni, Mary Parent, Brian Rogers, Thomas Tull
Manuskript Max Borenstein, Dave Callaham
Fotografi Seamus McGarvey
Klip Bob Ducsay
Scenografi Owen Paterson
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Science Fiction
Undergenre Katastrofefilm, Monsterfilm
Nøgleord Atombombe, Atomkraft, Atomreaktor, Japan, Monster, San Francisco
Premieredatoer
Biograf 15.05.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2014
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Toho Company, Disruption Entertainment
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...