Vintersøvn (Kis uykusu)

Den velhavende Aydin har lagt skuespilgerningen bag sig og er nu hotelejer og udlejer i en tyrkisk bjerglandsby. Hans unge kone, Nihal, har lagt alt til side for at tjene sin husbond, men Aydin opfører sig alligevel koldt, kynisk og arrogant over for både sin hustru, sin fraskilte søster og sine lejere. Da vintersneen lægger sin dyne over landsbyen, stiger uenighederne op til overfladen. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Nuri Bilge Ceylan
Medvirkende Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbag, Ayberk Pekcan
Spilletid 196 min.
Biopremiere 18.12.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Man skal belave sig på at begive sig dybt ind i tilstanden film, når man ser guldpalmevinderen ' Vintersøvn'. Det kræver simpelthen et andet mentalt beredskab at se en film, der varer 196 minutter uden en eneste biljagt, kønsakt eller noget, der bare ligner."

Berlingske
"Det er og bliver en meget ambitiøs og ofte god film. Ceylans film er ærefrygtindgydende ambitiøs, men den er mere en grandios stiløvelse kemisk renset for varme end det mesterværk, man kan næres af."

Jyllands-Posten
"Det er udfordrende og spændende, at instruktøren fordyber sig i individuel psykologisk analyse og almene moraldiskussioner, men vores tålmodighed sættes unægtelig på prøve, så "Vintersøvn" bliver en film, som jeg er glad for at have set, men næppe orker igen."

Information
"...i den tre timer og 16 minutter lange film sætter Nuri Bilge Ceylan og hustruen nye standarder i deres værk."

Ekstra Bladet
"Den ender simpelt hen med at blive en kende for bevidst kunstnerisk i sin udførelse, med et indbygget armslængdeprincip, der i sidste ende bevirker, at ' Vintersøvn' er en film, man beundrer (ikke mindst for sin billedside), frem for en film, man bliver berørt af på et rent emotionelt plan."

B.T.
"...er en djævelsk godt skrevet film, der skildrer livets ondskab og frihedens umulighed i det tyrkiske samfund. Og bedst som vi tror, vi kan se dens uforsonlige blinde ende, træder Ceylan et skridt tilbage og viser os i filmens sidste time - mens sneen lægger sig som en dyne overalt - at intet blot er sort og hvidt."

Ekko
"Årets Guldpalme-vinder er fuld af åbne spørgsmål og strittende knopskydninger, men det hele samles til et herligt upoleret mesterstykke og Nuri Bilge Ceylans største film."

Brugere

28/12-14
Tæt på perfekt, men lidt lang

Fakta

Medvirkende
Aydin Haluk Bilginer
Nihal Melisa Sözen
Necla Demet Akbag
Hidayet Ayberk Pekcan
Hamdi Serhat Mustafa Kiliç
Ismail Nejat Isler
Suavi Tamer Levent
Levent Nadir Saribacak
Ilyas Emirhan Doruktutan
Ekrem Ekrem Ilhan
Bag kameraet
Instruktion Nuri Bilge Ceylan
Produktion Zeynep Ozbatur Atakan
Manuskript Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan, Anton Chekhov
Forlæg Anton Chekhov
Fotografi Gökhan Tiryaki
Klip Nuri Bilge Ceylan, Bora Göksingöl
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 18.12.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Winter Sleep
Land Frankrig, Tyskland, Tyrkiet
Sprog Tyrkisk
Produktionsår 2014
Spilletid 196 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Memento Films Production, Zeynofilm, Bredok Filmproduction
Biodistributør Camera Film

Se også...