Dracula Untold

Den onde, valakiske sultan Mehmed II kræver tusind ynglinge til sin hær. Det vil fyrst Vlad III ikke finde sig i. For at redde folket og sin egen søn opsøger han dæmonen Caligula, som bor i de nærliggende bjerge. Vlad indgår en pagt med Caligula, som giver ham overmenneskelig styrke og hastighed. Til gengæld må Vlad - også kendt som Dracula, dragens søn - modstå tørsten efter menneskeblod i tre døgn. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Drama, Gyser
Instruktør Gary Shore
Medvirkende Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Charles Dance
Spilletid 92 min.
Biopremiere 09.10.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Filmen er flot, og i en tid hvor effektfolkene får lov at skeje for meget ud på computere, holdes de nogenlunde tilbage her. »Dracula Untold« bliver ikke en klassiker, men en fin, aktuel film om eviggyldige temaer."

Jyllands-Posten
"...en film, der både i instruktion og på fortællingsplan mangler basal troværdighed. Læg dertil lidet overbevisende kampscener og overspil af værste skuffe, og du har en film, som det ikke er værd at ofre en biografbillet på."

Ekstra Bladet
"...en himmelråbende åndssvag blanding af vampyrfilm og tragisk superhelte-epos tilsat talløse slagscener, som trods de habile computereffekter meget hurtigt bliver trættende."

B.T.
"...trods overgearede effekter og en del øredøvende vrøvl er ' Dracula Untold' overraskende underholdende."

Cinemazone
"Det hele er så søvndyssende intetsigende og latterligt klichétungt, at det er umuligt at føle noget som helst for nogle af figurerne..."

Ekko
"Kan man leve med at se Grev Dracula reduceret til en renfærdig superhelt i en romantisk actionfilm næsten strippet for uhygge, så er 'Dracula Untold' en tilforladelig omgang fantasy-action."

Brugere

18/03-16Blodfattige vampyrer 2
Jeg må erkende, at jeg som udgangspunkt ikke fandt det virkede som en god ide at lave en oprindelsesfortælling om Dracula. Skal jeg høre om hvad der skabte alle tiders mest ikoniske vampyr, så har jeg rigeligt i Francis Ford Coppola’s udgave, som gør det ganske godt som en indledning til resten af historien.

Jeg burde måske også fra starten have hadet denne, særligt i måden og tilgangen til emnet, som jeg fornemmede var langt fra noget jeg kunne ønske mig. Alligevel var der noget der fængede mig i filmen, om ikke andet lidt og nu var det jo så også Dracula, hvis navn for mig giver genklang til barndommen og gode stunder med især Christopher Lee i hovedrollen.

Så trods tydeligt fravær af ægte horror og blodfattigt indhold fra starten af, så greb særligt det indledende, hvor vores ...

16/10-14Dracula er fesen som tragedie
I jagten på billetsalg er der højeste Hollywood-mode i at lave alternative eller genfortalte versioner af klassiske fortællinger, ikke mindst fra de fantastiske genrer. Her er turen kommet til Dracula, og "Dracula Untold" skulle ifølge rygterne være en del af en planlagt genoplivning af Universals klassiske monsterfilm (som bl.a. også omfattede Frankensteins monster og Mumien).

Dracula er i denne version så lig med Vlad Tepes, fyrste af Transsylvanien, der i sin ungdom i tyrkisk tjeneste skabte sig ry som en nådesløs kriger, men nu er vendt hjem til sin fyrstetrone, hvor han nobelt regerer over et fredeligt og ordentligt lille land. Men den tyrkiske sultan mangler soldater, så en dag kræver han at få 1.000 drenge udleveret fra sin vasalstat. I desperation opsøger fyrsten det farlige, ...

10/10-14Uden bid! Tandløs! Blodfattig!
Dracula-universet, vampyruniverset, er dyrket til ukendelighed på både film og i bøger. Det er en historie, der aldrig rigtig mister sin appel, og Dracula-myten har sit helt eget liv og er klart den mest kendte af alle monstermyter.

"Dracula Untold" er ikke decideret dårlig, lad mig slå det fast. Men den er heller ikke rigtig god.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...ula-untold/425

Fakta

Medvirkende
Vlad Tepes Luke Evans
Mehmed Dominic Cooper
Mirena Sarah Gadon
Caligula Charles Dance
Baba Yaga Samantha Barks
Ingeras Art Parkinson
Cazan William Houston
Hamza Bey Ferdinand Kingsley
Petru Noah Huntley
Charlie Cox
Bag kameraet
Instruktion Gary Shore
Produktion Michael De Luca
Manuskript Matt Sazama, Burk Sharpless
Forlæg Bram Stoker
Fotografi John Schwartzman
Klip Richard Pearson
Scenografi François Audouy
Musik Ramin Djawadi
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Gyser
Nøgleord Dracula, Vampyr
Premieredatoer
Biograf 09.10.2014
Dvd 06.03.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 92 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Michael De Luca Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...