The Captive

For otte år siden holdt Matthew ind for at købe is, da han kørte sin niårige datter, Cassandra, hjem fra skøjtetræning. Men pigen sad ikke længere i bilen, da Matthew kom tilbage, og hun blev aldrig fundet. En ny efterforskning sættes i værk, da to kriminalassistenter finder nyere billeder af Cassandra på nettet. Sporene tyder på, at kidnapperen stadig har Matthews datter i sin varetægt. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Thriller
Instruktør Atom Egoyan
Medvirkende Ryan Reynolds, Scott Speedman, Rosario Dawson, Mireille Enos
Spilletid 112 min.
Biopremiere 13.11.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Men til de to fine fortællespor, delvis i flashbacks, kommer et kluntet tredje: kidnapperens (parodisk!) klamme og uklare voyeurbusiness med Cass som blikfang."

Berlingske
"Børnekidnapninger er et tema i flere nye film, uden tvivl inspireret af virkelighedens grusomheder, men Egoyan formår at knytte det psykologiske spil sammen med nogle øjenopspærrende vrid i plottet."

Jyllands-Posten
"Filmen er fortalt i en kompleks struktur, der forstærker uvisheden og følelsen af paranoia. Det er ikke behageligt - men nervepirrende og udfordrende. Og intelligent væmmelse er ikke hverdagskost i biografen."

Weekendavisen
"Skurkeportrættet er skamløst karikeret, og Egoyan taler ned til sit publikum."

Information
"Undervejs er det uklart, hvis historie der er vigtigst, og fortællingens puslespilsstruktur fremmedgør frem for at fremme interessen. Som fan ville man så gerne se det hele samle sig, men man må igen søge mod Egoyans gamle titler efter en god film."

Ekstra Bladet
"Umiddelbart en stor mundfuld og ganske ambitiøst. Heldigvis holder det spændingsmotoren kørende det meste af vejen."

B.T.
"Instruktøren Atom Egoyan var engang en mester i at skildre sorg og undertrykt desperation, men her er karaktererne blottet for psykologisk dybde, og historien ribbet for enhver troværdighed og sund fornuft."

Ekko
"... filmen modarbejder konstant sin egen spænding. Den er så optaget af at være klog og kryptisk, at den basale fremdrift, som en thriller kræver, fordamper."

Brugere

30/11-14Tyndt melodrama med kældermennesker
Den canadiske arthouse-instruktør Atom Egoyan har i sine nyere film bevæget sig mere og mere i retning af et mainstream-udtryk, og den udvikling fortsætter han med "The Captive", som fortæller en historie, man har set mange gange før i forskellige varianter. En mand kører sin 10-årige datter hjem fra skøjtetræning og beder hende om at vente i bilen, da han skal ind og købe en tærte. Men da han få minutter senere kommer ud igen, er hun væk.

Det er et thrillerplot baseret på ét af nutidens største skræmmebilleder, nemlig pædofile, der bortfører børn og gemmer dem i kældre. Som sagt er det set mange gange før, men forfatter-instruktør Egoyan bygger historien ganske komplekst op ved at bruge tre fortælleplaner: Et nutidsplan, der foregår otte år efter bortførelsen; et fortidsplan omkring ...

04/10-14Ærgeligt.
Det er utrolig deprimerende når en instruktør ikke formår at holde sig i én retning. Atom Egoyan har åbenbart troet at han kunne lege med denne film og fylde den med skumle personer og underlige sekvenser. Men det holder ikke. Filmen falder til jorden og man sidder tilbage med spørgsmål og kedsomhed. Filmen er fyldt med huller og hurtigt mister man fokus, da historien simpelthen ikke holder. Der er flere scener som ingen relevans har og overhovedet ingen mening giver. Ryan Reynolds er god i rollen og ligeledes Scott Speedman, trods man aldrig finder ud af hvad hans motivation er i filmen eller hvad han egentlig laver. Man ved intet og får intet at vide. Og tilbage sidder man og tænker at det er spild af tid.

Fakta

Medvirkende
Matthew Ryan Reynolds
Jeffrey Scott Speedman
Nicole Rosario Dawson
Tina Mireille Enos
Mika Kevin Durand
Cass Alexia Fast
Unge Cass Peyton Kennedy
Vince Bruce Greenwood
Teddy Brendan Gall
Mike Aaron Poole
Bag kameraet
Instruktion Atom Egoyan
Produktion Atom Egoyan, Stephen Traynor, Simone Urdl, Jennifer Weiss
Manuskript Atom Egoyan, David Fraser
Fotografi Paul Sarossy
Klip Susan Shipton
Scenografi Phillip Barker
Musik Mychael Danna
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord Efterforskning, Far-datter, Kidnapning, Pædofil
Premieredatoer
Biograf 13.11.2014
Dvd 12.03.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Queen of the Night
Land Canada
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 112 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Ego Film Arts, Film Farm, The
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...