Ekstra Bladet uden for citat

På Ekstra Bladet kæmper redaktionen for at råde bod på de styrtblødende læsertal. Journalisterne leder efter saftige sager, der kan levere kontante forsider og skabe debat. I deres jagt på sensationer møder medarbejderne mange etiske dilemmaer. Imens river direktionen sig i håret over medieudviklingen: Er formiddagsbladet et udrydningstruet fænomen? © Scope

Produktionsår 2014
Genre Dokumentar
Instruktør Mikala Krogh
Medvirkende Poul Madsen, Kristian Kornø, Karen Bro, Thomas Gösta Svensson
Spilletid 95 min.
Biopremiere 01.10.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er på sin egen måde lige så spændende som en amerikansk eller dansk tv-film om det redaktionelle miljø på et nyhedsmedie."

Berlingske
"Hvad end tanken var, vil filmen næppe gavne avisen som helhed, men tilbage står, at Mikala Krogh har lavet en hjerteskærende og på sin egen triste måde vellykket dokumentarfilm, der bliver siddende længe i sindet. Især hos den, der elsker aviser og ikke ønsker, at en eneste af dem dør."

Information
"...filmens virkelige scoop er afdækningen af den kompleksitet, der præger avisens selvforståelse, og som skinner igennem, da chefredaktør Madsen og hans kumpaner beslutter at sætte diplomatiet under pres i gidselaffæren, fordi de mener det - ikke for at sælge aviser."

Ekstra Bladet
"...det er een lang nedtursfilm om en avis i nærdødsoplevelse, vi følger over 95 minutter, og glæderne er nærmest uanseelige. Oplaget falder og falder filmen igennem, og uanset hvad man gør, hjælper det ikke. Det er den korte historie."

B.T.
"...Til gengæld udøver Mikala Krogh selv et fornemt journalistisk håndværk.
Hun er den nøgterne journalist -eller instruktør -der iagttager uden at kommentere, men vinkler og klipper sin film så fint, at vi hele tiden mærker energien i nuet, frygten for fremtiden, desperationen over udviklingen og kærligheden til bladet."

Cinemazone
"Mikala Krogh får skabt en ret unik og aldeles medrivende mediedokumentar, fordi adgangen til selv fortrolige møder har været så fri."

Ekko
"... bemærkelsesværdigt nærgående dokumentarfilm om livet på tredje sal i et bladhus i København."

Fakta

Medvirkende
Sig selv Poul Madsen
Sig selv Kristian Kornø
Sig selv Karen Bro
Sig selv Thomas Gösta Svensson
Sig selv Camilla Marie Nielsen
Sig selv Miki Mistrati
Sig selv Jimmy Maymann
Sig selv Thomas Stokholm
Bag kameraet
Instruktion Mikala Krogh
Produktion Sigrid Dyekjær
Fotografi Mikala Krogh
Klip Kasper Leick
Musik Jonas Struck
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord avis, Gidseltagning, Internet, Interview, Journalist
Premieredatoer
Biograf 01.10.2014
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 95 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Danish Documentary Production
Biodistributør Dox Bio

Se også...