Party Girl

60-årige Angelique er natklubværtinde i Lorraine ved den fransk-tyske grænse. Hun nyder at opvarte de mandlige kunder, som hun flirter og snakker med, for at de skal lægge flere penge i baren. En dag frier en af Angeliques faste kunder til hende. Hun er oppe i årene og kan næppe beholde jobbet meget længere. Men hun elsker stadig at feste, og et ægteskab vil rippe op i nogle gamle sår. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger, Samuel Theis
Medvirkende Angélique Litzenburger, Joseph Bour, Mario Theis, Samuel Theis
Spilletid 96 min.
Biopremiere 29.01.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en lille, stille film om forsoning og modstand og om det at blive ældre og måske anderledes, men det er også et usædvanligt nærværende karakterstudie."

Berlingske
"Tonen i »Party Girl« er unik i retning af det autentiske, og denne mellemting mellem dokumentar og fiktion vil helt sikkert provokere. Samtidig lider filmen under, at hovedpersonen ikke er skuespiller."

Jyllands-Posten
"Historien er semi-selvbiografisk. Derfor er det ikke så mærkeligt, at "Party Girl" ofte føles så autentisk som en dokumentarfilm."

Weekendavisen
"... lander et mærkeligt sted, hvor inautenticiteten flere steder bliver pinlig og konkret."

Information
"... et tankevækkende, indfølt, smukt lavmælt og kærkomment alternativt portræt af den aldrende kvinde. Den slags har vi også brug for."

Ekstra Bladet
"...skildrer miljøet med stor indlevelse og solidaritet i et nærmest dokumentaristisk tonefald, og Litzenburger er fremragende i den delvist selvbiografiske rolle som den afdankede festpige, der dog virker så ureflekteret og selvoptaget, at man sidder tilbage med en følelse, der ligger betydeligt tættere på medlidenhed (ikke mindst med hendes familie) end egentlig sympati."

B.T.
"En varm film om en voksen kvinde, der ikke forventer sig meget af livet, men som ikke vil opgive drømmen om selv at spille hovedrollen i det."

Cinemazone
"Desværre føles Party Girl som en kortfilm, der er blevet forlænget en time for meget, og dermed bliver alt for lang i spyttet."

Ekko
"Party Girl undgår at svælge i historiens tunge, traurige temaer. Men her ligger samtidig filmens eneste, markante svaghed: Party Girl bliver mod slutningen så velmenende og rørende, at den som ”reality rules”-idé næsten er for god til at kunne være sand."

Fakta

Medvirkende
Angélique Litzenburger Angélique Litzenburger
Michel Henrich Joseph Bour
Mario Theis Mario Theis
Samuel Theis Samuel Theis
Séverine Litzenburger Séverine Litzenburger
Cynthia Litzenburger Cynthia Litzenburger
Madame Dechuet Chantal Dechuet
Alyssia Litzenburger Alyssia Litzenburger
Nathanaël Litzenburger Nathanaël Litzenburger
Meresia Litzenburger Meresia Litzenburger
Bag kameraet
Instruktion Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger, Samuel Theis
Produktion Denis Carot, Marie Masmonteil
Manuskript Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger, Samuel Theis
Fotografi Julien Poupard
Klip Frédéric Baillehaiche
Scenografi Nicolas Migot
Musik Alexandre Lier, Sylvain Ohrel, Nicolas Weil
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 29.01.2015
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2014
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Elzévir Films
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...