Jimmy's Hall

I 1932 vender Jimmy Gralton hjem til Irland efter ti års tvunget ophold i USA. Jimmy er netop social aktivist, og dén slags er hverken de lokale fascister eller gejstlige glade for. De tager alle midler i brug for at stoppe Jimmy, da han genåbner byens forsamlingshus og fylder rummet med sang, dans og anden "farlig" kunstnerisk udfoldelse. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Ken Loach
Medvirkende Barry Ward, Simone Kirby, Andrew Scott, Jim Norton
Spilletid 109 min.
Biopremiere 14.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en teatralsk og didaktisk fortælling, og så fyldt med onelinere, at den mest er en (historisk oplysende, helt sikkert) skriveøvelse frem for en film, der vil sit eget medie."

Berlingske
"...er en hyggelig historietime og en udmærket film - men set i lyset af Ken Loachs tidligere så skarpe blik på samfund og politik kan den ikke undgå at føles som en lidt for letbenet skuffelse."

Jyllands-Posten
"Det er klassisk Ken Loach, simpelthen. Man kunne måske ønske sig, at kongen af den engelske socialrealisme sluttede sin karriere af med mere schwung og svirpende revseri..."

Information
"Denne anmelder gennemgik et betragteligt følelsesregister under filmen, fra det indignerede og rasende under scenerne med de nådesløse godsejere og gejstliges selvgode spasmer. Til det rørte og optimistiske under scenerne, der viser hvordan en præfigurativ politik og dét først at realisere sin store politiske utopi i lille lokal skala spreder sin lykke og sit sammenhold gennem det aktivistiske fællesskab. Det er helt enkelt gribende."

Ekstra Bladet
"Loach fortæller med andre ord ikke noget her, som han ikke har fortalt hundrede gange før. Og hundrede gange bedre. Desværre."

B.T.
"Loach kæler som vanligt for detaljerne. Miljøet, tiden og aftenlyset i det strågule hår er ramt spot on, men kombinationen af underholdning og politisk røst har ikke fordums gnist."

Ekko
"Med Fader Sheridan i centrum kunne den være blevet virkelig interessant. Nu er den bare pæn - og en sært utilfredsstillende afrunding på Loachs bidske, livslange symfoni om humanismens og socialismens landskab i England og omegn."


Fakta

Medvirkende
James Gralton Barry Ward
Oonagh Simone Kirby
Fader Seamus Andrew Scott
Fader Sheridan Jim Norton
O'Keefe Brian F. O'Byrne
Molly Sorcha Fox
Marie Aisling Franciosi
Seán Karl Geary
Bag kameraet
Instruktion Ken Loach
Produktion Rebecca O'Brien
Manuskript Paul Laverty
Forlæg Donal O'Kelly
Fotografi Robbie Ryan
Klip Jonathan Morris
Scenografi Fergus Clegg
Musik George Fenton
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord 1930'erne, Baseret på teaterstykke, Irland, Politisk aktivisme
Premieredatoer
Biograf 14.05.2015
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Irland, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 109 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Wild Bunch, Why Not Productions, Element Pictures, Sixteen Films
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...