Det store museum (Das große Museum)

Wiens enorme Kunsthistoriske Museum skal genåbnes, og de ansatte har travlt med at få alting klar, inden dørene slås op. Direktøren tager imod besøgende præsidenter. En kunsthistoriker oplever en frustrerende auktion. En restaurator afdækker historikken bag et ofte bearbejdet Rubens-maleri. Teknikere renser omhyggeligt uvurderlige værker med vatpinde og jagter borebiller og klædemøl i udstillingerne. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Dokumentar
Instruktør Johannes Holzhausen
Spilletid 94 min.
Biopremiere 05.02.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... når kuratorer, kommunikationsfolk og medarbejdere holder møder, trænger virkeligheden sig på med sine enerverende konflikter. Uden dem og i beskåret spilletid havde fortællingen om museet været lydefri."

Berlingske
"De få gode ideer, der er til stede, malkes med et overbud af støj og til tider hinsides sentimentalitetens højeste tinder."

Berlingske
"...en charmerende rundtur i en verden, det kun er de færreste forundt at opleve. Men filmen er ikke kun en hyldest til kunsten og de mennesker, der nænsomt håndterer og passer på den, den er også et diskret og velturneret debatoplæg i en tid, hvor konkurrencen om publikum er vigtigere end nogensinde, måske endda vigtigere end kunsten selv."

Cinemazone
" Filmen bliver simpelthen for lang i spyttet af den tydeligvis store respekt, som Holzhausen har for Det Kunsthistoriske Museum. Selvom de små hverdagshistorier er interessante i små bidder, og den omfattende proces følges detaljerigt, bliver disse detaljer også uvedkommende."

Ekko
"Det er en film, der iagttager - og dermed giver plads til, at beskueren selv kan observere og reflektere over, hvad det er, alle disse objekter fra fortiden kan fortælle os om vores identitet, som nation, kultur og mennesker."


Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Johannes Holzhausen
Produktion Johannes Rosenberger
Manuskript Johannes Holzhausen, Constantin Wulff
Fotografi Attila Boa, Joerg Burger
Klip Dieter Pichler
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Museum
Premieredatoer
Biograf 05.02.2015
Dvd 06.08.2015
Øvrige oplysninger
Land Østrig
Sprog Tysk
Produktionsår 2014
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Navigator Film, ORF Film/Fernseh-Abkommen
Biodistributør Reel Pictures
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...