Mænd og høns

Brødrene Elias og Gabriel hader hinanden. Men de bliver nødt til at komme overens, da de opdager, at de er adopterede. Elias og Gabriel rejser af sted til den lille ø, hvor deres biologiske far bor. Til deres overraskelse har Elias og Gabriel yderligere tre brødre på øen, og de har været isoleret så længe, at de følger deres helt egne og temmelig aparte leveregler. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama, Komedie
Instruktør Anders Thomas Jensen
Medvirkende Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, David Dencik, Nicolas Bro
Spilletid 103 min.
Biopremiere 05.02.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anders Thomas Jensen

(INSTRUKTØR)
Den unge autodidakte wunderkind Anders Thomas Jensen har haft sine efterspurgte manuskriptfingre i en række af de mest sete og prisbelønnede danske film siden slutningen af 1990’erne. Blandt hans alsidige bedrifter som (med)forfatter kan nævnes børnefilmen ’Albert’ (1998), dogmedramaet ’Mifunes sidste sang’ (1999), action-komedien ’I Kina spi...

Anmeldere

Politiken
"...skæg, absurd, en pragt for mit øje og så original og typisk som ’Adams æbler’."

Berlingske
"Er hele den småmakabre, morsomme og helt igennem originale affære så til at føle noget for? Ja, for det meste. Og når man kan kører så gal og vanvittig en grundidé nogenlunde hjem, så er man et meget stort talent."

Jyllands-Posten
"... en herligt syret, afsindig historie, gennemstrømet af anarkistisk humor."

Weekendavisen
"Det er selvsagt underholdende at se netop disse fem mænd gøre sig til. Alligevel bliver det aldrig en historie, som man engagerer sig i. Det er bogstaveligt svært at se, hvad den vil - bortset fra at sige, at alt liv giver mening."

Information
"Leet har man da lejlighedsvis, men mest af alt har man haft en dårlig smag i munden og kløet sig i nakken over denne mærkværdigt groteske fortælling, der hylder alle individers uantastelige ret til et liv. Men samtidig hævder alle normale menneskers ret til at pege fingre ad og skrupgrine over artens mest vanartede skabninger."

Ekstra Bladet
"Den groteske maskering af en række af landets mest benyttede skuespillere understreger blot den nærmest endeløse række af absurde optrin, der bag al sin voldelige komik og fascination af det frastødende rummer en ganske sød og grundlæggende humanistisk morale om, at der skal være plads til os alle sammen. Også de anderledes, outsiderne og de sære."

B.T.
"'Mænd & høns' bugner med groteske karakterer og vanvittige optrin. At kalde den en sort komedie er en underdrivelse. Den er hentet helt derude, hvor verden er forlænget med giftdepoter. Hvor en krøllet hjerne som Anders Thomas Jensens stortrives."

Cinemazone
"'Mænd og høns' overrasker jævnligt i løbet af filmens spilletid, men summen af de gedigne tæsk, gode grin og nogle fine præstationer inde bag makeupafdelingens overbevisende arbejde når aldrig helt op på det forventede resultat."

Ekko
"Filmen er en grotesk, men sympatisk parodi på den moderne videnskabsmode, hvor genetikken tillægges determinerende betydning for menneskets sjælløse skæbne. Det er det bedste ved den. Det værste er, at den for tit gentager sine vitser, replikskifter og voldsromantik. Dens practical joke­humor bliver for meget, for ofte og for dekonstruktivt."

Brugere

08/06-15ZZZZzzzzzzZZZ plat
Hold da k*ft noget lort...

21/02-15Grim høne finder også korn?
Danmarks mest prominente manuskriptforfatter, Anders Thomas Jensen, er for første gang i 10 år selv i instruktørstolen med denne sorte komedie, som Jensen forsøger at køre endnu længere ud i skæv, grotesk humor, end han gjorde det i sine tidligere succesfilm.

"Mænd & høns" handler om brødrene Gabriel og Elias, der mister deres far. Eller rettere: Det tror de, indtil faderen på sit dødsleje afslører, at de er adopterede. Deres biologiske far bor på en afsidesliggende ø med kun 42 indbyggere, og da de kommer dertil, viser det sig, at de har yderligere tre brødre, og at familien bor i en forfalden villa fyldt med husdyr. De tre nye brødre er om muligt endnu mere sære end Gabriel og Elias selv, og familien viser sig i det hele taget at gemme på mange hemmeligheder.

Handlingen i "Mænd &...

05/02-15En trættende film med indavl, tvangsonani, dyresex, hareskår og voldskomik 1
Tja, Anders Thomas Jensen. Jeg ved sgu ikke helt, hvordan du kunne fucke den her op. Du undrer dig måske også? Mænd & høns følger jo samme opskrift (groft sagt), som du tidligere har haft held med.

Absurd og sort humor med en blødhjertet humanisme bankende under al volden og grimheden. Men her føles det hele bare mat, rutinetræt og uinspireret.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=19790

Fakta

Medvirkende
Elias Mads Mikkelsen
Gregor Nikolaj Lie Kaas
Gabriel David Dencik
Josef Nicolas Bro
Franz Søren Malling
Ellen Bodil Jørgensen
Sara Rikke Louise Andersson
Flemming Ole Thestrup
Inger Lis Birthe Neumann
Adrian Stig Hoffmeyer
Bag kameraet
Instruktion Anders Thomas Jensen
Produktion Kim Magnusson, Tivi Magnusson
Manuskript Anders Thomas Jensen
Fotografi Sebastian Blenkov
Klip Anders Villadsen
Scenografi Jesper Clausen, Anders Engelbrecht, Mia Stensgaard
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Adoption, Brødre
Premieredatoer
Biograf 05.02.2015
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Tyskland
Sprog Dansk
Produktionsår 2015
Spilletid 103 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab M & M Productions, Film i Väst, Studio Babelsberg Motion Pictures, DCM Productions
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...