Hobbitten: Femhæreslaget - 2D (Hobbitten: Femhæreslaget)

Hobbitten Bilbo Sækker og hans følge af dværge vakte dragen Smaugs vrede, da de fandt skatten i Det Ensomme Bjerg. Her bliver Thorin så forblændet af grådighed, at Bilbo må ty til drastiske midler for at bringe ham til fornuft. Mens Smaug angriber Søby, opdager troldmanden Gandalf, at også Saurons hær af orker er på vej mod bjerget. Nu må dværge, mennesker og elvere kæmpe sammen for at redde Midgård. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Instruktør Peter Jackson
Medvirkende Martin Freeman, Ian McKellen, Luke Evans, Richard Armitage
Spilletid 144 min.
Biopremiere 10.12.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Jackson

(INSTRUKTØR)
Mr. "Braindead" Jackson blev først hyldet blandt fans af splatterfilm som instruktøren af ultravoldelige kult-film som Braindead og Meet the Feebles. Men mest kendt er han blevet som instruktøren af 'Ringenes Herre'-trilogien. Jackson voksede op i en lille New Zealandske flække Pukerua Bay lidt uden for Wellington, hvor hans filminteresse star...

Anmeldere

Politiken
"...først og fremmest er ' Hobbitten' alle sine betænkelige egenskaber til trods en triumf for Peter Jacksons visuelle fantasikraft."

Berlingske
"...har for lidt egentlig historie til at bære en selvstændig film, og man sukker over Peter Jacksons beslutning om at udvide de oprindelige to »Hobbitten« -film til en trilogi, hvor særligt dette afsnit får karakter af skamridning."

Jyllands-Posten
"Jackson er i sit es, når han får lov til at orkestrere eventyrlige kampe mellem orker og elverfolk, og man skal være svært kontrær for ikke at blive himmelråbende imponeret af hans visuelle tæft, der er præget af en filmisk legesyge, som det er en fornøjelse at se udfoldet så fornemt."

Information
"Det er dog i de mere intime scener, som når Thorin er ved at gå fra forstanden, at 'Hobbitten: Femhæreslaget' fungerer bedst. I de scener føler man for alvor, at der er noget på spil, som krigsscenerne trods deres velkoreograferede voldsomhed ikke kan tilbyde."

Ekstra Bladet
"...medmindre man er rødglødende Tolkien-fan eller meget interesseret i filmiske teknikaliteter, kan man roligt springe den her sjælløse pengemaskine over og i stedet bruge tiden på et gensyn med ' Ringenes Herre'."

B.T.
"Sidste kapitel af lille Bilbo Sækkers forunderlige rejse er så klart trilogiens mest underholdende."

Cinemazone
"Midgård har i den langt overvejende del af tiden være en fornøjelse at gæste, men man fornemmer også, at det nu er ved at være udtømt for muligheder..."

Ekko
"Han mestrer action, effekter og nu også personinstruktion. Men det er Peter Jacksons legesyge, der gør ham til den perfekte Tolkien-instruktør i den forrygende afslutning på Hobbitten-sagaen."

Brugere

13/08-18STOR, STØRRE, STØRST!
I denne sidste installation af sin "Hobbitten"-trilogi står Peter Jackson over Orodruins flammer og smeder sit hidtil stærkeste værk. I smedjen finder vi en særligt imponerende støbning af liv og død, action og kærlighed, begær og grådighed og krig og fred. I løbet af de næste to en halv time vil vi se disse elementer smyge sig om hinanden for til sidst at smelte sammen i en uforglemmelig syntese.

Historien er stringent konstrueret og instruktør Peter Jackson disponerer over de mange karakterer og magiske rum som var de skak-spil og han en sovjetisk stormester, hvorfor det er fristende at kalde "Femhærsslaget" for et hængeparti. Den fortsætter da også hvor "Dragen Smaugs Ødemark" slap og det er godt at se mange af de løse tråde, der blev os efterladt, bliver samlet op. Det hemmelige t...

17/06-15Afslutningen på Middle-Earth sagaen
Filmen Hobbitten: Femhæreslaget kom ud i i 2014 og er med Martin Freeman, Ian Mckellen, Richard Armitage og Orlando Bloom. Den er instrueret af Peter Jackson, som også har lavet den episke trilogi Ringnes Herre. Filmen er den tredje og sidste film i trilogien Hobbitten, som oprindeligt skulle have været to film, men midtvejs i produktionen besluttede Peter Jackson at lave den om til tre film, altså en trilogi. Det skal lige siges at den er baseret på den elskede bog Hobbitten, som er skrevet af Tolkien i 1937.

Den starter lige på, med Smaug (som jeg forresten synes er en af de sejeste karakterer i filmen, og er utroligt godt lavet) angriber Søby. Det går ikke som planlagt, og han bliver skudt ned med en pil af Bard. Efter kampen forsøger Bard at overtale dværgen Thorin til om de kan f...

21/05-15

30/12-14Farvel til Middle-Earth med en episk film på det jævne 2
Peter Jackson afslutter sin filmatisering af "The Hobbit" med smæk for skillingen fra første sekund. "The Battle of the Five Armies" starter lige på og hårdt med Smaugs angreb på Lake-town, og derfra går det hastigt videre med opbygning af spænding omkring The Lonely Mountain, hvor dværgene nu har genindtaget deres gamle rige, men hvor både elvere og mennesker også mener at have krav på nogle af de rigdomme, dragen vogtede over. Da de er ved at ryge i totterne på hinanden, dukker der også en hær af orker op, og så har vi det store slag, som filmen har taget navn efter.

Jackson går altså meget direkte efter at levere epik og patos helt fra første scene, men det er, som om filmen aldrig kommer ud af det gear, hvor det hele bare skal være grandiost og episk hele tiden. Det bliver selvføl...

10/12-14Peter Jackson leverer en tilfredsstillende krigsfinale for Bilbos bæstbefængte rejse
Ja, gå nu bare ind og se den sidste Hobbitten-film. Ikke kun fordi, det Peter Jacksons sidste film om ham der hobbitten Bilbo og de der dværge, men også fordi, at alle har brug for et eventyr af og til.

Ikke mindst et eventyr, hvor det vælter rundt med sindssygt mange trolde, orker og andre bæster. Nej, det er jo ikke for sjov, at filmen har undertitlen Femhæreslaget.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=19710

Fakta

Medvirkende
Bilbo Sækker Martin Freeman
Gandalf Ian McKellen
Bard Luke Evans
Thorin Egeskjold Richard Armitage
Thranduil Lee Pace
Tauriel Evangeline Lilly
Legolas Orlando Bloom
Galadriel Cate Blanchett
Smaug / Necromancer Benedict Cumberbatch
Saruman Christopher Lee
Kili Aidan Turner
Bofur James Nesbitt
Dwalin Graham McTavish
Azog Manu Bennett
Dain Billy Connolly
Elrond Hugo Weaving
Borgmesteren i Søby Stephen Fry
Beorn Mikael Persbrandt
Bilbo som gammel Ian Holm
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Carolynne Cunningham, Peter Jackson, Fran Walsh, Zane Weiner
Manuskript Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Forlæg J.R.R. Tolkien
Fotografi Andrew Lesnie
Klip Jabez Olssen
Scenografi Dan Hennah
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Nøgleord Baseret på roman, Trilogi
Relaterede film Hobbitten: En uventet rejse - 2 D, Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark - 2 D
Premieredatoer
Biograf 10.12.2014
Dvd 20.04.2015
Øvrige oplysninger
Land USA, New Zealand
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 144 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab New Line Cinema, WingNut Films, 3Foot7
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...