Pelikan notatet: Ja og nej

Pelikan notatet

04/08-03Ja og nej
Anonym
Jesper, husk på at kun en af dommerne blev skudt - den anden blev kvalt i en biograf. Ja, det betyder selvfølgelig at en dommer blev skudt (plus hans bodyguard), men det skete fordi det stort var den eneste måde det kunne ske på og, meget vigtigt, det mord blev gennemført af en hyret snigmorder. Snigmordere er netop dem man hyrer når man ikke selv vil have beskidte fingre. Desuden var det mord nøje planlagt så kuglen/våbenet sikkert ikke kunne spores, og selv hvis det skulle ske, så må man huske på "The First Rule of an Assassination - Kill the assassin!"

Det er derimod anderledes med bilbomben til sidst, for her er det ikke en hyret lejemorder, men derimod sagfører-firmaets egne sikkerhedsfolk der skal likvidere Grantham og Shaw, og hvis de bliver opdaget eller set af vidner, så er helvede løs med det samme. Det er en chance man ikke gerne tager i et tilfældigt miljø fordi sandsynligheden er at der altid er en eller anden infam idiot med et kamera (som f.eks. i "Enemy of the State") eller bare nogen der ser noget de ikke skulle.

Om instruktøren så har kontrol over de ganske rigtigt mange personer kan diskuteres. Jeg syntes ikke det var et problem, men det er jo bare min mening.

Noget tilsvarende kan siges of filmens skurke. Mens du ikke kunne lide dem syntes jeg netop om den pointe at de i sidste ende ikke var supermand i højere grad end filmens helte, samt at deres handlinger hurtigt faldt fra hinanden efter deres planer faldt igennem - det giver mening for mig fordi det gerne er på det tidspunkt man begynder at stikke de andre i ryggen for selv at overleve...

Men smag og behag, så bevares..

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.