U-571: Forvent intet...

U-571

18/01-05Forvent intet...
... dermed kan man nemlig undgå at blive alt for skuffet over en film, der mestendels ligner et sammenkog af klichéer fra tidligere (U-båds)krigsfilm.

Jeg betragter netop den konstant "ikke-kedelige handling" som én af filmens store svagheder, der udover indtrykket af en ikke blot teknisk og faktuel utroværdig film men også skuespilsmæssigt bliver totalt ligegyldig.

På det tekniske plan undrede jeg mig bl.a. over, hvorledes én enkelt torpedo, der træffer en destroyer forskibs, er i stand til at forårsage gevaldige eksplosioner helt ned til agterstavnen på det enorme fartøj?

Hvorvidt disse mangler er problematiske eller ej for en film, der er tænkt som et actionbrag og dedikeret "de, som var med dengang", kan hver enkelt jo vurdere. Men mon ikke det i højere grad er nutidens underholdningskrævende publikum, filmen skulle ha' været dedikeret til(?!)

Det skal dog tilføjes, at den værste Hollywood-patos - i modsætning til andre patriotiske actionbrag - holdes på et behersket niveau indtil filmens slutning.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.