Find Nemo (org. version): Pixar Sejrer Igen og Igen!!!

Find Nemo (org. version)

01/12-03Pixar Sejrer Igen og Igen!!!
Anonym
Klovnefisken Nemo (Gould) fanget af en dykker og ender i et akvarium i Sydney, så hans far (Brooks) der ellers ikke tør forlade det store koralrev, må sætte efter for at få sin søn tilbage.

Pixar har i sammenarbejde med Disney skabt endnu en vinder, med denne dybt underholdende og charmerende computertegnefilm, og jeg kan til stadig undre mig hvordan Pixar kan blive ved efter film som “Toy Story” 1 og 2 og andre rigtigt gode film på det område.

Historien er egentlig simpel, men den er fyldt med så mange gode indfald og morsomme påhit fra de elskværdige figurer og skæve personligheder vi møder, at der er mere kød på det hele, end vi ser i de fleste spillefilm med rigtige mennesker.

Indfald som hajerne der går til AA møder for at lære at undertrykke deres trang til at spise fisk, de morsomt monotone måger, eller de medrivende farlige situationer vores små antihelte kommer ud for (jeg kunne blive ved), er så herligt forfriskende, overraskende anderledes tænkt, hylende morsomt at man griner af det længe efter at filmen er slut og indimellem bliver det også direkte spændende eller rørende. Det er så godt og der er noget at hente for både børn og voksne der, de vil alle kunne føle sig i godt og kvalitativt selskab.

Jeg havde mine små betænkeligheder med en film som handlede om fisk, da jeg ikke kunne forstille mig at der var de vilde muligheder i udtryk og præstationer, men det blev heldigvis gjort til skamme af den enormt flotte og vellykkede animation, de mange gode karakterer og den gennemførte farvelægning af hele filmen, hvor lys, lyd, farver, historie, idéer og personligheder går op i den så berømte enhed og tager tilskueren med på en erkendelsesrejse, hvor vores hovedpersoner må finde styrker frem de ikke vidste de besad.

Det kan måske lyde meget patosfyldt og Hollywood’sk, men det bliver heldigvis aldrig oversentimentalt eller fyldt med irriterende påduttede moraler vi godt kan være foruden.

Filmens stemmer er velvalgte og fungerer godt, og særligt lægger man mærke til den fine præstation vi får fra DeGeneres i rollen som den huskesvage fisk Dory.

Jeg kan kun anbefale “Finding Nemo” til alle der vil underholdes af noget af det bedste man vil kunne finde inden for denne genre og i det hele taget. “Finding Nemo” har fortjent slået mange af de såkaldte blockbusters ved billetlugerne, det er ikke uden grund. Jeg giver den 5 stjerner, men den læner sig meget tæt op af de 6 stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.