Thirteen Days: Bombs away!!

Thirteen Days

12/01-04Bombs away!!
Anonym
Elementært spændende film om Cuba-krisen hvilken var tæt på at blive afsæt for 3. verdens krig! Selv om sejren er givet på forhånd er det svært ikke at sidde cleanet op ad skærmen! Filmen er uden tvivl velspillet helt ud i alle hjørner og Costner er endelig tilbage i en anstændig rolle! Han virker dog lidt som et dumt svin men hva faen...

Jeg har ærlig talt aldrig været "(dr.)hooked" på politiske thrillere for de har for mig ofte været en anelse kedelige (f.eks. "The Contender"), men her blev jeg overbevist om at genren bestemt har sine styrkesider! For hvis den slags film blot laves i samme stil som denne kan det ikke gå helt galt! Spændingen er i højsædet og man keder sig (næsten) aldrig... selvfølgelig lidt en skam at man ved hvor det hele trækker hen af, men det glemmer man nu hurtigt og hvem ved... Det kunne jo være at Roger havde lavet lidt om... hvilket han godt nok ikke har, meeeeen hva faen...

Filmen slutter dog lidt sukkersødt, hvilket de fleste politiske thrillere har det med at gøre (igen er et godt eksmpel "the contender") og det grænser til det kvalmende da præsidenten beskriver den uheldige pilot der blev skudt i smadder... MEN HVA FAEN!!!!

Men ser man bort fra det formår filmen at holde en til ilden, men man skal altså ikke være væk i mange minutter før man er tabt bag vognen... trods en længde på 146 min.!! Der er ikke meget action så kan man underholde sig selv med godt skuespil og begavet dialog er der her tale om et slags "must-see" hvis man ellers kan forholde sig til den slags klamme udtryk!!

Lidt sjovt at Ted Sørensen, en af Kennedys rådgivere eller noget i den dur, var dansker!

Et lille minus er muligvis at Donaldson ødsler lige lovlig meget med brugen af det ellers formidable kameratrick at filme en flok mænd forfra mens de går ned ad en gang... ofte i et tjept tempo og gerne mens de snakker sejt om forskellige problemer... her er det så atomkrig til en afveksling... Det bliver brugt omkring 20 gange i filmen... MEEEEEEN HVA FAEN!!!!!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.