Thirteen Days: Fornuftigt tema!

Thirteen Days

12/01-04Fornuftigt tema!
Anonym
Supermagten USA og Sovjetunionen står midt i en konflikt for at benytte altødelæggende atomvåben, og 13 dage holdte verden vejret, og det lignede mere og mere en atomkrig.

Et fornuftigt og relevant tema bringens på banen om, hvor tæt på man egentlig var på en atomkrig. Et relevant og skræmmende emne for alle der har en lille smule interesse i historiske begivenheder.

Historien er virkelig gennemtænkt og virkelighedsnær på alle områder, og den fortælles stramt og effektivt må man sige.

Filmen slæber sig op på de 150 minutter, og umiddelbart føles det uendeligt. Spændingsmæssigt fungerer filmen godt og underholder nogenlunde et pænt stykke hen ad vejen. Men underholdningsniveauet stiger først i slutminutterne, og det første halvdel kan virke en anelse kedelig, men man mister aldrig lysten til at se den færdig. Det jeg havde ønsket mig var få sidehistorier, noget udover politikken, for eksempel om personernes hverdagsliv, familie osv – bare en lille smule liv udover politikken, det kunne have været dejligt – filmen skulle dog stadig bevare sit hovedtema, og samtidig inddrage nogle sidehistorier, som var korte og præcise. Filmen præges af lange dialoger og der blev fokuseret meget nøje på, at give publikum et billede af virkelige og alvorlige begivenheder. Filmen slipper aldrig sit tema af syne, og der er ikke meget plads til andet.

Teknisk er filmen ikke så imponerende som på historiesiden, men egentlig er det også lige meget, det er ikke special effects vi er kommet efter her.

Greenwood gør god fyldest i rollen, og Costner leverer en pragtfuld præstation. Der spilles generelt godt, ingen falder ud.

Instruktøren Roger Donaldson, som jeg godt kan lide har givet os en velspillet og fornuftig film, som alle burde se og kende lidt til historien. Den bedste Donaldson film efter min mening er ”The Recruit”.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.