Thirteen Days: Meget god film

Thirteen Days

13/01-04Meget god film
Anonym
Sådan noget arvt lort at skrive. The Recuit stinker. Donaldsons bedste film er denne eller No Way Out, som også havde Costner i hovedrollen.
Og selvom Costner gjorde det godt som den fiktive Boston rådgiver O'Donnell, er hans dialekt FORFÆRDELIG. Til gengæld synes jeg Bruce Greenwood er perfekt som JFK.

Filmen holder sig forbløffende tæt op af de begivenheder der beskrives i Robert Kennedys bog as samme navn, endda med inkludering af USAs hemmelige aftale med russerne om missilerne i Tyrkiet og at frede Cuba. Jeg mener bestemt ikke det var med i bogen.

I øvrigt interessant at netop løftet om Cuba spiller en markant rolle i mordet på JFK. En af de mere fornuftige teorier om movitvet bag mørklægningen af mordet består i at det rent faktisk var Castro, Mafiaen og illoyale elementer i CIA var bag Oswald. Hvis dette kom ud i en officiel efterforskning ville det amerikanske folk (sandsynligvis) kræve Cuba invaderet og Castro fjernet. Noget som mange i CIA og den strategiske militærledelse ogs gerne så. Det gjorde alle involveret i X-Com (RFKs gruppe under Cuba krisen) ikke da det ville bryde aftalen med russerne og måske lede til åben atom krig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.