Rain Man: - Blodets bånd -

Rain Man
Film Rain Man
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Rain ManKoRn
Hyggelig og tryg stemningKoRn
Hyggelig film!KoRn
- Blodets bånd -Emil Schultz
Et mesterværk...Jesper
Godt skuespil!Anonym
;)Anonym
Rain ManAnonym

05/01-05- Blodets bånd -
Lunt og veludført drama om ”karlsmarten” Charlie Babbit (Cruise), der efter sin fars død får sig lidt af en overraskelse, eftersom familieformuen testamenteres til Raymond Babbit (Hoffman) – en for Charlie hidtil ukendt bror. Raymond er autist, hvilket medfører lidt af en barriere mellem dem, da Charlie beslutter sig for at ”kidnappe” sin nye storebror fra institutionen.

Der er lutter varme følelser at finde i denne menneskekloge fortælling. Den barmhjertige instruktør Barry Levinson har lagt den rendyrkede dramatik på hylden og i stedet satset på at fortælle sin historie på en indtagende måde med vægt på det humoristiske, der, efter planen, bliver et charmerende element i filmen. Uden at blive rørstrømsk er der fundet en fantastisk god balance mellem at udvise drama med dybde og samtidig fortælle simpel men vedkommende og fascinerende historie.

Når det så er sagt, skyldes filmens høje kvalitet frem for alt én person: Dustin Hoffman. Han giver en blændende, mindeværdig og helt igennem overvældende præstation i rollen som den autistiske bror. Cruise er også god men blegner ved siden af hans medspiller, der dog snarere gør billedet stærkere i stedet for at stjæle det. Sjældent har en oscar været mere berettiget - Hoffmans præstation giver filmen substans, karakteristika, humor og meget mere til. Han gør kort sagt denne film til hvad, den er. Og det er i sandhed en bedrift.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.