Traffic: vedkommende kunst ?

Traffic

23/03-04vedkommende kunst ?
Anonym
Jeg har nu ikke set filmen, men jeg må indrømme at ud fra folks referater afskrev jeg filmen, dengang den kom op.

Ikke fordi jeg ikke respekterer det problem filmen behandler, men fordi jeg ikke kunne ser nogen mening med at lave en - ovenikøbet meget realistisk - film om et generelt samfundsproblem, som bedre egner sig til dokumentarfilm eller til politiske indgreb (og herunder falder IKKE en rydning af Christiania).

Det er ok at lave film med indbygget politisk kritik, men man må ikke bruge personerne som
rene marionetter for et rent politisk standpunkt - og kalde det kunst.

Hvis man vil lave en film om pædofili eller hustruvold, er det ok med mig, men man må bare sørge for at det bliver kunst, dvs. man må ikke være belærende eller moraliserende (manipulerende) - og der skal være en kunstnerisk vinkel, der ikke blot er et autentisk virkelighedsbillede.

Det er bl.a. derfor jeg ikke bryder mig særligt meget om Mississippi Burning, der tilmed lefler for det politisk korrekte og i virkeligheden er manipulerende i sit billede af hvid vold mod sorte.

I could be right, I could be wrong ...

10/05-07vedkommende kunst ?
Jeg kan sagtens se din pointe, men sandheden er at "Traffic" stiller mange spørgsmålstegn, specielt til USA's bekæmpelse af narkoproblemet.

Derudover illustrerer den også de indvoldverede mennesker: Alt lige fra narkokongerne, misbrugerne, politiet og politikerne, på en måde som en dokumentar aldrig ville kunne gøre.

Utrolig medrivende og fantastisk. Giv den en chance, du vil ikke blive skuffet :)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.