Engel min engel: Dejligt forfriskende

Engel min engel

17/04-04Dejligt forfriskende
Anonym
Her har med en meget speciel film at gøre, som på alle måder banede vejen for Peter Jackson og hans kone, Frances Walsh. Uden denne film havde vi ikke fået "Ringenes Herre" - i hvert fald ikke fra deres hænder. Og hvor havde vi så stået?

I filmen kan man tydeligt se paralleller til Jacksons tidligere værker. Den aggresive kameraføring er set i bl.a. "Bad Taste". Personskildringen så vi så småt første gang i "Brain Dead", men det er tydeligt, at dette er instruktørens mest vellykkede film før "Ringenes Herre". Dens kombination af drama og fantasy giver en både virkelighedsfjærn, men samtidig realistisk skildring af denne sande historie. Det er både kreativt, originalt og svært at udføre.
Jeg er meget imponeret over, at det er lykkedes for Jackson, og at han på især denne baggrund blev valgt til at instruere "Ringenes Herre".
Nogle mener faktisk, at dette er Jacksons største film, men dertil er jeg uenig. Selvom personskildringerne er gode, mangler der lidt mht. personinstruktionen, hvilket kommer til udtryk gennem enkelte svage præstationer.
Men ellers er jeg ret betaget af filmens skildring af de to pigers forhold. Komplekst og simpelt på samme tid, men altid deres helt eget.
Hvis folk ikke kan lide "Ringenes Herre" synes jeg bestemt, at de skal give Jackson en chance gennem denne film, hvor man på mange måder oplever hans store talent - et talent, der stadig kan udvikles, men som står bag denne interessante og forfriskende oplevelse.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.