Shrek - org. version: tårerne pibler frem

Shrek - org. version

29/04-04tårerne pibler frem
Anonym
Den popkulturelle (her er det meget positivt ment) Shrek lægger sig i toppen af alle tiders bedste animationsfilm, lige et skridt foran den relaterede Ice Age. Computeranimerede film er bedre end normale tegnefilm, da personerne og miljøet får (med hårdt arbejde, naturligvis) langt flere nuancer og livlighed, end tegnefilmene nogensinde vil kunne få. Det er vel også derfor, at Disney har erklæret, at de nu vil de kunne lave computeranimerede film. Det giver også en større kunstnerisk frihed, da muligheder er uanede.

Shrek er opbygget som et godt gammeldags eventyr, men er mere en kær parodi på disse. Eventyrsreferencerne er talløse og hylende morsomme. Derfor holder filmen ved hvert gensyn, den er lige skæg og underholdende hver gang. Der går ren barndom i den for mig, de tidspunkter, hvor man ikke griner højlydt, sidder man med et konstant smil på læben. Replikkerne er intelligente og sjove, ikke mindst Eddie Murphy får fyret nogle genialiteter af. En positiv ting er fraværet af de ellers obligatoriske sange. Underlægningsmusikken er dog helt eminent og yderst velvalgt.

I bund og grund er Shrek bare en hel perfekt film, både for børn men især også for voksne, der kun kan værdsætte den ironiske og varme undertone. En fortsættelse er kærkommen, men håber meget, at den friske energi og humør fra denne film bevares.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.