Lawrence af Arabien: Tidløs

Lawrence af Arabien

04/05-04Tidløs
Anonym
Britisk officer (O'Toole) blandes ind i politisk spil og krig i Saudi Arabien.

Jeg har engang læst, at "Lawrence Of Arabia" blev kaldt den sidste rigtige storfilm, derefter skulle det være blevet for dyrt at lave den slags film, og det siges at selv om den her både var en kritiker og publikums succes, så gav den underskud da den i sin tid kørte i biografen (den har dog indspillet sig selv flere gange siden hen).

Men sidste storfilm eller ej, for det er en påstand der ikke helt holder, den er i hvert fald fremragende lavet, med hamrende flot fotografering, imponerende scenerier og medrivende momenter i en spændende og fascinerende historie.

Instruktør Lean, der har stået bag flere store film, som for eksempel ”The Bridge On The River Kwai” for bare at nævne en, har godt styr på hele produktionen, som siges at have været problematisk, og leverer en af de allerstørste tidløse klassikere indenfor filmens verden.

Filmen vandt i sin tid 7 Oscars, blandt andet for bedste film og bedste instruktør, fortjent nok.

På skuespillersiden ses O’Toole i hvad der uden tvivl må betegnes som hans livs rolle. Også Sharif og andre gør det godt.

Historien er bygget på virkelighedens T. E. Lawrence’s liv, og det siges at mange af de begivenheder vi ser i filmen, ligger meget tæt op ad de kendte fakta om ham.

Filmen er bedst i første halvdel, den flader lidt ud mod slutningen, men bliver aldrig kedelig, trods sine godt og vel 3½ time.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.