Livsfarlig løgn: Action Grande II (Til Gott)

Livsfarlig løgn

13/05-04Action Grande II (Til Gott)
Anonym
(Min gode ven Das Gott bad mig om at jeg ikke gad gøre en anelse mere ud af denne film end det jeg havde gjort, så jeg har skrevet mit indlæg til denne film en gang til (eller skrevet mere til det) på hans opfordring, og uddybet et par ting lidt mere, uden at gøre et større nummer ud af filmen end jeg mener den er. Men her kommer det)

Hemmelig agent (Schwarzenegger) på jagt efter terrorister, der har stjålet en atombombe.

Actionkomedie med mange imponerende flotte, vellavet og overdrevne ramasjangscener. Indimellem tager komedien lidt for meget over til mig smag og filmen kører af sporet, som den sidehistorie hvor vores hovedperson tror at hans kone , spillet af Curtis, er ham utro. Den del ødelægger filmens tempo og rytme og den havde jeg gerne være foruden, jeg finder den ikke rigtig sjov.

Til gengæld er slutningen ægte guf og sindsoprivende underholdende, hvis man er til action. Klimaks med flyet er noget af det bedste tju-bang jeg mindes at have set, og den fik mig til i første omgang at bedømme filmen en anelse højere, indtil jeg kom til at tænke på, at der var perioder i midten af filmen der var tæt på at kede mig. Teknisk er filmen et eminent bravurnummer, der er ikke sparet på noget som helst og det ses.

I hovedrollen er Schwarzenegger vel et okay valg som den hemmelige agent der minder en anelse om James Bond, blot med familie og en amerikanske konservativ levemåde. Han har måske aldrig haft den store spændvidde som skuespiller og hans måde at fyre punch-lines af på, er ikke altid god (men i det mindste har han ramt et par mindeværdige i andre film), men han gør det overraskende godt.

Instruktør Cameron der før denne, har lavet en række mesterlige action og sci-fic film i den mere dystre ende, såsom ”Terminator” 1 og 2 og andre, har med denne her genindspilning af den franske ”La Totale!”, lavet en mere let og lys film end han plejer. Den kan ikke leve op til flere af hans andre film, men han beviser at han er mesterlig til at lave actionscener der er medrivende som bare fanden, og selv om filmen her også er en komedie, så er slutningen altså temmelig spændende, den viser Cameron hans sans for at trække det hele lige til kanten og så lige lidt til, uden at det bliver kedeligt.

”True Lies” er rendyrket underholdning, der er ikke den større mening med det hele og det behøver der heller ikke være. Den fungerer forholdsvis godt indenfor sine egne rammer, og byder på et par af de bedste actionscener set på film.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.