Gaden uden nåde: Super Scorsese

Gaden uden nåde
Film Gaden uden nåde
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
min streetsdon
Fødslen Af En Kunstnerpinhead
Super ScorseseForceoffive

05/01-05Super Scorsese
Når man taler Scorsese herhjemme, så er det som regel film som "Taxi driver", "Raging bull", "Goodfellas" og "Casino" som velfortjent bliver nævnt. Dog vil jeg tillade mig at påstå, at denne film burde befinde sig i samme selskab.

Dette er helt klart en af Scorsese´s bedste og man kan tydeligt se den stil, som han har fortsat med helt frem til i dag, blive lagt for dagen i denne film. Det er tydeligt at se, at Scorsese kender sin by (New York) og gerne har villet tegne et portræt af den på godt og ondt, når han har lavet film som denne og "Taxi Driver". Nogle vil kalde det samfundskritisk, mens andre måske vil bruge ordet "realisme". Tit forholder mesteren sig selv ukritisk og viser os ganske enkelt hvad han ser.

Gangsterfilm? Det vil jeg nu ikke kalde den. Ikke på den måde som de fleste af os ser gangsterfilm. Til sammenligning ville man nærmere kalde disse mennesker småkriminelle og storby "hustlere", som prøver at overleve. På samme måde som jeg heller ikke ville kalde den helt suveræne "State of grace" for en decideret gangsterfilm.

Det er under alle omstændigheder en god film og i virkeligheden vel den egentlige gennembrudsfilm for Scorsese, inden "Taxi driver" gjorde, at han kom på alles læber.

Harvey Keitel og Robert DeNiro ses deusden her i nogle af deres bedste roller.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.