Dræberen: - Den forsinkede forløber -

Dræberen
Film Dræberen
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
-Anonym
- Den forsinkede forløber -Emil Schultz
Al BundyEmil Schultz
El mariachiAnonym
hej emil shultchs igenAnonym
weaAnonym
Hej Emil SchultzAnonym
Det virkerAnonym
Indlæg Se alle indlæg (9) Se mere

05/01-05- Den forsinkede forløber -
Første del af Robert Rodriguez' ”El Mariachi”-trilogi om en ung musikant, der forveksles med en jaget voldsforbryder.

Filmen blev budgetteret til 7000 $, og rygtet vil vide at instruktør Rodriguez selv måtte agere forsøgsrotte på et laboratorium for at tjene de nødvendige moneter. Men netop den primitive stil, som filmen (af gode grunde) er lavet i, er vel nok også årsagen til, at man falder for den. Rodriguez’ indtagende instruktionsmetoder er i sandhed et særsyn, og det er fantastisk at opleve en ægte Tarantino-fortaler realisere sine tanker med hjerteblod.

Rodriguez’ lowbudget-instruering leder ens tanker hen på Sam Raimi (i ”Evil Dead”-dagene), som Rodriguez tydeligvis har ladet sig inspirere af. Med sin skrabede og nærmest rustikke stil får Rodriguez så meget ud af så lidt, mens han samtidig indkapsler sit miljø på glimrende vis. Man kan mærke, det er lavet med ildhu det her, og selvom det måske nok er beskedent, er det ikke desto mindre særdeles effektivt.

Når det så er sagt, må man ikke glemme at ”El Mariachi” er en prototype. Som Rodriguez selv har omtalt sit debutprojekt: "Det var en øvelse". De komiske optrin virker malplaceret, og der opstår til tider stilforvirring. Men langt hen ad vejen er Rodriguez genrekombination lykkedes med sit mix af krimi-, action-, thriller- såvel som western-elementer. For det kan man hade eller elske den. Én ting ved jeg – jeg kan umuligt hade den.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.