Aliens - det endelige opgør: Super Super Super Super Super

Aliens - det endelige opgør

05/01-05Super Super Super Super Super
Dette er mine unge års drengerøvsfilm nr. 1.

Den første Alien er i mine øjne stadig den klassiske og originale Alien film og samtidig den mest uhyggelige. Fantastisk flot film af Ridley Scott fra 1979 og den holder stadig.

Nu står der bare James Cameron på instruktørstolen og så ved vi, at det bliver storslået.

Aliens indeholder alt hvad man kan forvente af en top underholdningsfilm. Den er storslået, uhyggelig, med flotte effekter og med masser af action og en god portion humor, af den type som vi kun kan finde i action film. Smartass humoren.

Selvom vi i Aliens er gået mere over i Action genren, så er den dog stadig creepy indimellem. Det der gjorde etteren mere uhyggelig, var idéen om én Alien som luskede rundt på rumskibet, uden at man vidste hvor.

I denne film mosler de jo bare derudaf og den får derfor ikke helt den samme stemning men hold kæft hvor det holder alligevel.

Den er desuden indbegrebet af, hvordan en Alien film skal være for mig. Sammen med Predator.
Nemlig en flok ad de største bad ass motherf...... på denne jord, som finder ud af, at de står over for deres overmand. Eller nærmere over"Alien".

Ikke ligesom Will Smith der slår en Alien ud i "Independence day" og siger "Welcome to earth". Da jeg så den scene, så vidste jeg godt at resten af filmen var fucked up. (Må man godt sige "filmen"??)

Da jeg så Director´s cut var der nogle ganske interessante scener med, som var cuttet ud af den oprindelige biograf version. De mest interessant var scenerne fra basen før Ripley og læderhalsene dukker op, hvor man ser pigen Newt og hendes forældre. Det har dog givet en meget god effekt at cutte dem ud, da man ellers allerede havde set Aliensene i action før Ripley og co. ankommer tilbasen. Det havde derved fjernet lidt af det uhyggelige ved den scene, hvor de lige er landet og skal ind og undersøge basen uden at vide, hvad der venter dem.

En fed Cast uden de helt store karakterskuespillere men med nogle af de skuespillere som blev mest brugt i film af denne type i 80érne. Michael Biehn, Bill Paxton, Lance Henriksen og Mark Rolston.

I spidsen står selvfølgelig Sigourney Weaver i den sejeste kvinderolle set i en action film. Også bedre end Linda Hamilton i Terminator filmene,

Super storslået Sci-fi horror action fra James Cameron og en film som jeg kunne de fleste af replikkerne fra, da jeg var mindre.

Til Thomas: Jeg var også rystet over slutscenen, som var cuttet ud af "the Abyss" (som man jo desværre ikke kan anmelde på Scope). Da jeg så den klippede version i biografen, synes jeg den var fantastisk flot og fascinerende, men at der ligesom manglede en forklaring på, hvorfor de befandt sig der.
Jeg havde godt nok hørt fra en af mine venner, at der var cuttet i slutscenen og at han havde hørt, at det skulle være pga. truslen imod USA i form af den høje bølge, som skulle have været svær for Amerikanerne at sluge, da de jo helst vil føle sig som den største magtfaktor, som ingen kan få ram på. Om det passer ved jeg ikke men det havde han hørt.

Da jeg første gang så Director´s begyndte jeg at tabe lidt for film generelt. Ikke kun fordi at de havde cuttet en scene, som faktisk var rigtig flot og storslået ud, men samtidig fordi de (som du siger) havde cuttet hele meningen med filmen ud.
Nu har vi heldigvis fået DVDén, så vi i de fleste tilfælde kan se delete scenes. Så kan vi altid få udfyldt de huller vi mangler.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.