Scary Movie: Not so scary

Scary Movie

05/01-05Not so scary
Storebror Keenan Ivory Wayans står for denne spoof film med Marlon og Shawn Wayans i nogle af de fremtrædende roller. Ligesom mange af de andre spoof film igennem tiderne, hyppigst leveret af Zucker brødrene+Abrahams og Mel Brooks, forudsætter denne film også, at man er bekendt med de film, som filmen gør tykt grin af.
Det er en meget indforstået humor, men ganske morsomt forudsat altså, at man har set film som "Scream 1+2+3", "I Know what you did last summer" og "Den 6.sans" for bare lige at nævne et par stykker.
Og det er nok de færreste, som har set Budweiser reklamerne som "Wasssssuuuupppp" stammer fra, da de ikke er blevet vist herhjemme på dansk tv.

Det er dog ikke første gang, at Keenan Ivory Wayans har begået sig i denne genre. Han instruerede og spillede selv hovedrollen i "I´m gonna git you sucka" fra 1988 som tog pis på 70érnes black exploitation film. Film som "Shaft", "Black Ceasar", "Coffy" og "Foxy Brown". Dette er stadig den sjoveste, som han har stået i spidsen for.

Han har også tidligere instrueret sine brødre i en spoof film fra 1996 der på dansk fik den latterlige titel "Ghettoblaster" af genierne på Nordisk film. Det eneste positive ved titlen var, at så var man fri for at skulle bruge timer på at sige filmens originale titel, som var "Don´t be a menace to South Central while drinking your juice in the hood". Udfra den titel var man da heller ikke i tvivl om, at filmen gjorde grin med alle de sorte "Gangsta" & "Hood" film, som vi fik smidt i hovedet op igennem 90érne: "Boyz ´n the hood", "Menace II Society", "Juice", "Poetic justice","South Central", "Dead Presidents" og "Higher Learning".
Ganske morsom film.

Udover at være instruktør har Keenan for det meste været at finde i diverse b-action film. Bl.a. med Steven Segal.

Efter at have haft succes med denne film i sommeren 2000, så fik de to yngre Wayans brødre æren af at skulle afløse den utrolig provokerende og hylende grinagtige vært fra året før på MTV music awards, Chris Rock og det blev til en af de mest pinlig affærer, jeg har set i et live show. De kunne ikke deres replikker, var ikke morsomme og alt gik bare galt for de to stakler, som nok i fremtiden skal holde sig til projekter, hvor der kan redigeres bagefter. Det er de meget bedre til.

Det morsomme ved denne aften var, da de skulle præsentere Jim Carrey som skulle på og introducere Eminem. Det første Carrey siger, med en sevlsikker og smart attitude, er: "Thank you Keenan and Damon. I always thought you were the most talented ones".
Det var stort! *GG* Det kaldes at gnide ekstra salt i såret. Når han nu nævner deres to storebrødre skal det lige siges, at Carrey har arbejdet sammen med Damon Wayans i showet "In living colour" og også i filmen "Earth girls are easy" og han kender udmærket alle Wayans brødrene.
Storebror Keenan var også til stede i salen og han kunne da heller ikke lade være med at grine over hele femøren.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.