Tid til kærtegn: Fantastisk rørende

Tid til kærtegn
Film Tid til kærtegn
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Forrygende...Anonym
Fantastisk rørendeForceoffive
Gaab!Anonym

05/01-05Fantastisk rørende
Helt klart den bedste indenfor sin genre efter min mening. Sammen med "Shadowlands".

Utroligt rørende, komisk, tragisk og livsbekræftende stykke drama fra James L. Brooks, som senere hen skulle bringe os endnu en perle og igen med Jack Nicholson,"Det blir ikke bedre".

Sammenspillet mellem Nicholson og McLaine er helt suverænt i denne film. De er så naturlige i deres skuespil i denne film, at det er en fryd for øjet.

Debra Winger er også rigtig god i denne film, hvor hun (sammen med "Shadowlands") leverer sin bedste præstation. (Iøvrigt er denne rolle ret lig den hun spiller i "Shadowlands"). Jeff Daniels ses også i en af sine bedre roller som Winger´s mand.

Dette er som sagt en af mine yndlingsfilm indenfor den genre som kaldes "drama" og det er hvad min kæreste ville kalde "en rigtig tåreperser". Så hvis man er til film som "Døde poeters klub" og "Det stærke køn", så er det bare om at komme afsted efter denne film, der helt fortjent vandt en Oscar for bedste film.

Temaet til filmen er også rigtigt flot og har været brugt sidenhen i mange forskellige sammenhænge. Det er David Foster, som står bag og nummeret han senere hen leverede til Joel Schumacher´s ungdomsdrama "St. Elmo´s fire" minder en del derom.

Nu hvor jeg alligevel har nævnt "Shadowlands" et par gange, så vil jeg lige lægge et godt ord ind for den, da man ikke kan anmelde den her på Scope.
"Shadowlands" er baseret på en novelle af samme navn og omhandler en periode i forfatterens C.S.Lewis´ liv. Lewis bliver her blændende spillet af Anthony Hopkins og hans nye (og sene) møde med kærligheden spilles af Debra Winger.
Filmen er en fantastisk rørende og smuk filmoplevelse og jeg skal da være den første til at indrømme, at jeg stadig kniber en tåre eller femten, når jeg genser dette mesterværk indernfor drama genren. Det er en filmoplevelse, som man IKKE skal snyde sig selv for. (Medmindre man kun er til action).
Filmen er instrueret af Sir Richard Attenborough og det er måske grunden til, at vi i rollen som Winger´s lille dreng får Joseph Mazzello at se, da ham og Attenborough begge medvirkede i "Jurassic Park". Normalt er jeg ikke så glad for børn på film, da de normalt virker unaturlig fremme for deres alder og som regel bruges til kvalmende roller. Han gør det nu troværdigt og er ganske rørende i denne rolle og det skal han have kredit for.

Iøvrigt er forfatteren C.S.Lewis manden bag bogen "Løven og heksen", som jo også er lavet på tegnefilm og vist adskillige gange på Dr.1.
I ved nok, den med børnene der leger skjul i deres (så vidt jeg kan huske) bedsteforældres hus og finder åbningen til en hel ny verden. Et eventyrland som vistnok hedder "Narnja". (Det er desværre lang tid siden jeg har læst bogen eller set tegnefilmen). Under alle omstændigheder en fantastisk eventyrlig fortælling, som jeg tusind gange hellere ville se filmatiseret end "Harry Potter" bøgerne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.