King of the Hill: En af Soderbergh´s bedste

King of the Hill
Film King of the Hill
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
En af Soderbergh´s bedsteForceoffive

05/01-05En af Soderbergh´s bedste
"King of the hill" beskriver en hård og ensom tilværelse for en lille dreng, som må klare sig alene i 30érnes USA, da hans far er på farten som sælger, for at skaffe penge på bordet.

Til tider må vores hovedperson "gemme" sig i en fantasiverden, når livets barske realiteter banker på døren.

En fantatisk film om en dreng, som er nødt til at blive voksen i en fart, da tingene udvikler sig således.
Flot instrueret af Soderbergh og selvom filmen vel bliver betegnet som en af hans "mainstream" film, så oser den ikke deraf.

Den har masser af charme og hvis man kan lide denne film, så skulle man også tage at se nærmere på film som Diane Keaton´s "Små og store helte" og Richard Donner´s "Radio flyer", som på dansk kom til at hedder "Dream Flyer". Sidstnævnte er ikke at finde her på Scope, men er en fortælling om to drenge, som bliver nødt til at leve sig ind i en fantasiverden, for at flygte fra deres voldelige stedfar og de bygger derfor en slags flyvemaskine ud af en sækkekassevogn og fantasi og virkelighed overlapper lidt hinanden i denne flotte film. De to drenge spilles af to af de velnok bedste børneskuespillere (på det tidspunkt), nemlig Joseph Mazzello (Jurassic Park, Shadowlands) og Frodo himself Elijah Wood (Ringenes Herre trilogien).

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.