The Deer Hunter: Who killed bambi?

The Deer Hunter

02/06-04Who killed bambi?
Anonym
Emil,

Nej, der er ingen opskrift på kunst. Og selvfølgelig lyder mit indlæg lidt højttravende med al den tale om kunst.

Jeg er glad for at du nævner Kubrick, som jeg også elsker, for hans Dr. Strangelove er for mig en godt eksempel på at det kan lykkes at sætte krig på kunstflaske, så at sige.

Du skal i øvrigt læse Kael anmeldelse af Rumrejsen År 2001 ved lejlighed. Hun hadede filmen, men på en måde så man kun kan respektere hendes holdning. Hun var nok realist og anti-scifi-ist om nogen. Du skal nu alligevel have dette citat fra hendes anmeldelse med på vejen:

"The light-show trip is of no great distinction; compared to the work of experimental filmmakers like Jordan Belson, it's third-rate. If big film directors are to get credit for doing badly what others have been doing brilliantly for years with no money, just because they've put it on a big screen, then businessmen are greater than poets and theft is art".

Men tag en film som Angel Heart, hvor latterlig den end er. Det er jo en indirekte krigsfilm, for Mickey Rourke pådrog sig sit shellchok under krigen, og handlingen focuserer slet ikke på det. Men krigen er jo stadig den ydre omstændighed, der er med til at udløse hans vanvid.


Thomas Nielsen,

Havde det været ok, hvis filmanmelderen havde været i live ?

Nå, spøg til side. Der findes jo heldigvis nogen mennesker der kan sætte ord på ens følelser, eller i dette tilfælde manglende følelser, så jeg var glad for det hun skrev. Hendes indlæg er vel ikke mindre afstumpet end mit ?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.