Gattaca: Den 8. Dag

Gattaca
Film Gattaca
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
- Blodbrødrenes endeligt -Emil Schultz
Den 8. DagAnonym
to ord: se den!!Anonym

03/06-04Den 8. Dag
Anonym
Ude i fremtiden er det eneste der tæller gener, så når en familie ønsker et barn, så går man på en klinik og bestiller en implantation med alle gener tilrettet efter de kvaliteter, man ønsker ens barn skal have. De gode jobs får man også kun ved hjælp af en gentest. Men en ung mand (Hawke), lavet ved naturmetoden, med alt hvad deraf følger af ”svagheder og fejl”, nægter at blive stemplet som andenrangsborger og sætter sig for at narre og besejre systemet.

Stilren og tankevækkende sci-fic thriller, med et intimiderende billede af fremtiden, hvor kun de perfekte og monolitiske har en mulighed for at blive til noget, så at sige.

Hawke er overbevisende i hovedrollen som den uforsætlige ener der prøver at klare sig og få sine drømme omfyldt, i et samfund hvor der ikke længere er plads til de særheder der skiller os ud som individer, og et samfund der allerede fra fødslen har stemplet ham som utilstrækkelig. Også Law skal fremhæves i en som så ofte før, besnærende præstation som den bitre Eugene, der ikke længere passer ind i det perfektionistiske (og nazistiske) menneskesyn samfundet kræver.

For instruktør Niccol, der også har skrevet historien, er det hans debutfilm og han kan blive et spændende bekendtskab (selv om hans næste film ”S1m0ne” lige som den her, kan virke lidt træge, alle deres fortræffeligheder til trods).

Scenografisk er filmen gennemført. Tøj og biler er holdt i en stil der minder om 50 eller 60’erne, mens alle andre kulisser i filmen er holdt i en oftest steril futuristisk udseende.

Det er på mange måder en flot produktion, med en interessant historie, der kan ses som en kritik af og undren over hvor verden er på vej hen, og om et menneskes søgen efter accept i en verden der ikke længere giver den, medmindre man er næsten ”perfekt”. Desværre kan filmen ikke undgå at virke lidt langtrukken og efterlade en kold, men den får en forholdsvis høj bedømmelse (med pil op) for stil og historie!

PS: Godt indlæg Don, men hvad skal vi andre arme mennesker dog gøre, når du siger alt og lidt til, om snart samtlige film og så så flot endda ;o) (Ja, det er et kompliment, så nu får jeg nok at vide at jeg er en røvslikker igen, eller hvordan var det nu *G*)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.