8mm: Ubehagelig

8mm

05/01-05Ubehagelig
Indeholder spoilers://
Filmen giver en et ubehageligt indblik i snuff filmens verden. Omend overdrevet for den dramatiske effekt, så er det stadig ubehageligt at se på.

Der har været en del snak om, at Schumacher ikke har valgt at forblive objektiv i denne film. Det er helt rigtigt, men lige nøjagtig med denne film, der synes jeg det er ok. Schumacher har villet beskrive hvor ubehagelig denne skyggeside af filmverdenen er og at han tager dybt afstand fra den. Jeg kan kun følge ham og jeg skal da være den første til at indrømme, at jeg blev skuffet, da det henimod slutningen lod til, at Cage ville undlade at give gerningsmændene den straf, som de fortjente. Det var heldigvis ikke tilfældet i sidste ende.

Jeg har selv en stærk mening omkring dette begreb, der bliver kaldt snuff, som startede med at florere i 70érne og starten af 80érne.

Jeg har da heller ikke andet end foragt tilovers for folk, som sidder og downloader diverse klips, som f.eks. henrettelsen af den unge amerikaner for nylig, for underholdningens skyld. Man må håbe, at det aldrig bliver en af deres nærmeste, som er på klippet.

Personligt har jeg set meget på film og der skal meget til at ryste mig. Alligevel følte jeg ubehag ved denne film, pga. emnet som den tager op.

Denne film er faktisk mere ubehagelig, ved netop ikke at gå over grænsen. Ligesom med "Motorsavsmassakren" insinueres der også en del uden at man visuelt får volden kastet ind i hovedet og ens fantasi tager derfor indimellem over. Dette gør filmen mere ubehagelig efter min mening.

Filmisk er denne film ikke i høj klasse, men jeg synes, at det er en ubehagelig film, som tager et højaktuelt emne op, med tanke på internettet.

Filmen ramte ihvertfald en nerve på mig, da jeg i sin tid så den i biffen. Hvilket nok afspejler min karakter.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.