Hjælp - det spøger: noget med m

Hjælp - det spøger
Film Hjælp - det spøger
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Don't fear the reaperSystemDyr
Waauuuv!!!Philippa
Fed film!Anonym
PJ RULES !!Anonym
Jacksons bedsteTylerdurden
Meget undervurderetForceoffive
B filmAnonym
Hr. Jackson scorer igenLars Sandgaard
Indlæg Se alle indlæg (12) Se mere

13/06-04noget med m
Anonym
The Frighternes blev en ufortjent stor fiasko i de amerikanske fiaskoer og måtte nøjes med en meget anonym videopremiere i Danmark. Det går over min forstand, for denne film er velsagtens den mest vellykkede spøgelsesfilm set i mange år. Peter Jackson (alle ved nok hvad han har præsteret de sidste par år) blander med sikkerhed gys og humor, hvor grænserne ikke kan deles op. Historien er (som Thomas siger) mere kompliceret og knap så ligetil end som så, ikke uoverskuelig, men herlig gennemtænkt. Jackson har talentet til at løfte visse trivielle scener op til det geniale ved hjælp af hans enestående touch, ikke mindst på grund af hans visuelle overlegenhed. Effekterne er fine nok, overbevisende men ikke overrumplende, men han bevæger kameraet respektløs (hvis man kan udtrykke det sådan) og virtuost. Ikke så fremtræden her som i hans andre film, for The Frighternes er Jacksons mest konventionelle film, på grænsen til mainstream. Det må dog ikke forveksles med, at han har solgt ud, for det har han ikke. Bare knap så provokerende og mere underholdnings-bevidst her end ellers.

Michael J. Fox er velvalgt i hovedrollen, men er desværre også en smule anonym. Lidt ekstra gejst og ustyrlighed ville have gjort underværker, men sjov er han nu alligevel. Bedre er uforudsigelige Peter Dobson, der sprudler af syret humor. The Frighternes kører på de forslidte klicheer med et energisk og ironisk glimt i øjet, som gør filmen virkelig seværdig. Morsom og spændende i en ren Jackson-kombination.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.