E.T.: Jaws...

E.T.
Film E.T.
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Familie film i god stil.Derrwolf
silevrscreenChristian.
E.T.Philip-L
Til Chr.Silverscreen
Chr. igenSilverscreen
fin fintAnonym
MESTERVÆRK !Anonym
Jaws...Anonym
Indlæg Se alle indlæg (24) Se mere

07/07-04Jaws...
Anonym
var nu ikke Spielbergs "første ægte bio-film". Det var Sugarland Express. Men det er da helt rigtigt, at dens betydning for, hvordan industrien ser ud idag, har været enorm. Jaws var den første blockbuster i sommerperioden, der førhen havde været regnet før en død tid for biograferne. Jaws viste, at der var et stort marked for let og larmende underholdning, og at der kunne tjenes flere penge på film, end nogen nogensinde havde drømt om. Jaws var den første pind til den ekseperimenterende, amerikanske 70'er-films ligkiste, hvor Star Wars var nådestødet. Efter de to film og efter Michael Ciminos gigantiske flop med Heaven's Gate blev Hollywood aldrig det samme igen.

Back on topic, så er E.T. et uomtvisteligt mesterværk i min bog. Man kan spotte manipulationen på lang afstand, men af en eller anden grund, så formår Spielberg at tage sine stik hjem med denne her, hvor andre, mindre instruktører (og Spielberg selv i nogle af hans senere værker) blot får mig til at krumme tæer. Måske spiller nostalgien ind. E.T. er et eventyr og kræver en barnlig sjæl for at finde ind til hjertet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.