Natural Born Killers: Elendig kliché

Natural Born Killers

13/07-04Elendig kliché
Anonym
Jeg må tilstå at forventningerne var skruet en smule op da jeg besluttede mig for at se denne udgivelse et godt stykke tid efter den gik i biografen og egentlig også et godt stykke tid efter udgivelsen på DVD. Den har netop fået en masse omtale, som filmen der var ligeglad med hvad folk måtte synes. Filmen er også ligeglad med hvad du synes, men du bliver desværre også ligeglad med den efter ganske kort tid.

Plottet er kort og godt de hungrende medier der kun interesserer sig for skandale-historier, og hvor er det dog bare en elendig kliché! Det har en kvalmende effekt på mig, på lige fod med dansk-berømte kunstnere der nu skal sende budskabet "Bevar Christiania" videre fordi det er "i tidens ånd" at gøre det, og at det giver plusser hos befolkningen, men lad os ikke blande dette ind i anmeldelsen af denne film. Men her står vi altså med dette plot om "hvor forfærdelige pressen er" og vi bliver så mødt af to psykotiske personer som altså bryder med samfundets normer og derfor dræber af natur, og ser det som noget rent at dræbe. Som Don i sin anmeldelse skriver, så er det den eneste grund vi får til deres drab, og hele filmen igennem får vi bare drab på drab på drab, ud i det fuldstændig meningsløse. Bevares, jeg har altid været tilhænger af at man ikke skulle tøve med at rydde en person af vejen i en film, med det mål at gøre den mere "familie-venlig" men det her er bare for latterligt til at jeg kan tage det alvorligt.

Så hele filmen igennem ser man altså bare på meningsløs vold, som ikke engang er underholdende.. Jeg kunne såmænd have set splatter-komedien "Braindead" og være mere underholdt end jeg var under Natural Born Killers. Derudover benytter Oliver Stone sig konstant af fuldstændig tåbelige teknikker som skift til sort/hvid, slørret og manipuleret film, hvilket er fuldstændig utilregneligt og ganske uden logik i filmen.

Eén eneste positiv ting jeg kan nævne er skuespilleren Woody Harrelson der på mærkelig vis (man husker ham trods alt for lidt gladere ting, som "Cheers" og den slags) falder perfekt ind i rollen. Hans modstykke Juliette Lewis er opskruet, hysterisk og i mine øjne ganske uudholdelig, men det kan måske netop være målet?

Men den får altså ikke mere end 1 stjerne, for det synes jeg altså ikke den er værd. Jeg var tæt på at give den 2 pga. Woody Harrelson, men jeg kan bare ikke få mig selv til at give den her film andet end bundkarrakter.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.