Escape from L.A.: ©Skuffende©

Escape from L.A.

05/01-05©Skuffende©
Her er et godt eksempel på, at man ikke skal lave en fortsættelse til en film 15 år efter succesen med den første.

Som sagt er John Carpenter min yndlingsinstruktør indenfor ren popcorn underholdning og en del af min opvækst i 80érne.
Flugt-aktion New York var da også en af hans federe produktioner tilbage i 80érne.
Når man ser den i dag, så er man da heller ikke i tvivl om, at den hører 80érne til. Kurt Russell har den samme anti-helt attitude, som figurerne i film som "Dirty Harry-serien" til Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger film op igennem 80érne. For ikke at snakke om de smarte bemærkninger. Eks: En fyr er blevet spiddet og hænger på en væg og da vores hovedperson bliver spurgt hvor han er henne, så kommer han med en bemærkning som "He´s hanging out over there". Bemærkninger som af sentimentale årsager stadig er at finde i enkelte Schwarzenegger film samt hos James Bond.

Selvom adskillige pinlige distributioner som f.eks. "XxX" har forsøgt sig med samme stil, så må man indse at den døde i 80érne.

Da Kurt Russel i rollen som Snake Plissken i "Flugt-aktion New York" fra 1981 kørte den stil, så har folkene bag denne film åbenbart følt, at de sagtens kunne gentage succesen i samme stil.

Problemet er bare, at det ikke holder 15 år efter. I stedet for sidder man og krummer tæer. Ligesom man sidder og krummer tæer over de pinlige special effects. Etteren fra 1981 var bedre lavet end den her og John Carpenter har højst sandsynligt ikke haft det budget som han havde håbet på.

Filmen ender faktisk med at være en fornærmelse imod den gamle og da jeg i sin tid så denne skandaløse efterfølger, så troede jeg ikke, at Carpenter kunne synke lavere. Før denne havde jeg nemlig nydt næsten alt hvad han havde disket op med.
Jeg tog dog fejl da han kom med "Ghosts of Mars", som må siges at være endnu ringere end den her. De to film udgør to store skampletter på Carpenter´s ellers fine CV.

Tak til Scope for at være begyndt på at oprette Carpenter´s film. Håber I snart når til de gode af dem som mangler herinde, som jeg tidligere har nævnt. :o)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.