Oldboy: Eminent - Årets bedste film

Oldboy

04/08-04Eminent - Årets bedste film
Anonym
Oldboy er Chan-wook Parks 2. film i en trilogi omkring temaet hævn og deltog i årets Cannes festival, hvor den fik Juryens Pris. Det er svært at se, hvad som gjorde, at Fahrenheit 9/11 fik Guldpalmerne istedet for Oldboy. Forklaringen er nok, at en amerikaniseret jury kunne afgive et kraftigt statement i et valgår og gi' Michael Moores film det blå stempel i USA. Sket er sket, målet helliger midlet i dette tilfælde, men det ændrer ikke ved, at Oldboy er i en klasse for sig og er den moralske vinder.

Filmen er kategoriseret som Thriller, men er også drama og humor pakket ind i et uovertruffent plot og et kompetent skuespil, hvor rollen som Oh Daesu, spillet er Min-sik Choi, vil være prentet ind i hukommelsen, længe efter at rulleteksterne har forladt skærmen.

Kort fortalt er historien den, at Oh Daesu, ægtemand med kone og barn, bliver kidnappet og holdt indespærret. Han er isoleret, ser ikke sine kidnapperere og har kun en seng, et TV og et toilet til sin rådighed. Der skal gå 15 år, førend Oh Daesu sættes på fri fod. Inden da gennemgår han en transformation til en mand med en hævntørst som får "The Punisher" til at ligne Gandhi og smadrer sine knoer til ukendelighed og hærdet stål på cellens vægge.

Nu forestår arbejdet med at finde ud af hvorfor og hvem? "Hvorfor" skal vise sig at være et plot så udspekuleret, at selv John Le Carré ville klappe i sine små hænder. Intet skal røbes her, kun at filmen afslutter Copenhagen Film Festival i denne måned og at et bedre valg skal der ledes meget meget meget længe efter.

Filmen skal nu remakes af instruktøren Justin Lin. Nedgørelsen af det engelsktalende publikums intellekt kender ingen grænser og andre eminente asiatiske film som "Infernal Affairs", "My Sassy Girl" og "Tale of Two Sisters" skal også gennem skærsilden fordi Hollywood ikke selv evner at producere ordentlige manuskripter. Tsk tsk tsk.

Se disse reviews, hvis du stadig er i tvivl:

DVD Talk
DVD Therapy
Joblo

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.