Pitch Black: Gennemført SCI-FI

Pitch Black

14/08-04Gennemført SCI-FI
Anonym
Meget overset Science-fiction film af den helt klassiske slags. Så klassisk at Hollywood næsten ikke laver dem mere.

Et transport skib med kolonister på vej til et nyt liv tvinges ned på en ørken planet i et solsystem med tre sole. Ingen mørke, kun sol. Det bliver en meget slem nødlanding, og de fleste af kolonisterne dør da piloten er nødt til at ejecte dem for at stabilisere skibet.

De overlevende er en blandet landhandel med en kæmpe sorteper i fangen Vin Diesel (Riddick) . Tidligere primitive beboelser er tilsyneladende forladt og planeten virker død. De får dog så småt lagt grundstenene for at kunne overleve da den kvindelige pilot opdager noget helt usædvanligt: Hver 22. år står planeterne på en sådan måde at ALLE tre sole blokeres og planeten bliver....PITCH BLACK. Og ikke nok med det, de underjordiske monstre der ikke kan lide lyset kan så gå på deres cykliske kiling spree, som oplagt har lagt planeten øde før.

Her bliver sorteper så pludselig en fordel, for Riddick har været meget i fangeskab (han er en morder, og moralsk tvetydig i bedste fald) og kan se i mørke.

Der er kun en muloighed...find nok energi til at holde transportabelt lys tændt.....og undslip planeten.

Simpelt, genialt setup med et blændende payoff i de blærede aliens, der trives uden lys. Visuelt helt fantastisk for de penge de havde (ca. $40 mio.). Atmosfære så det batter!!!!

Nemt Twohys bedste film. Below havde også en virkelig effektiv atmosfære, men var desværre meget mere forudsigelig og i trend med (SPOILER) andre "de døde er de levende" twist a la The Others/6th Sense.

Fortjener næsten seks stjerner fordi ingen laver så ren sci-fi længere....men 5 må være det rigtige.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.