Løftet - The Pledge: Klasseforskelle!

Løftet - The Pledge

20/08-04Klasseforskelle!
Anonym
Jerry Black (Jack) nærmer sig sin pension, og på sin sidste arbejdsdag står han overfor et brutalt mord. Han gav et løfte om at finde frem til morderen, og hans jagt på en usynlig morder bliver Jacks fald.

Realistisk og rystende psykologisk thriller/drama, instrueret af en af de allerbedste skuespillere Sean Penn, som kan sit kram både foran og bag kameraet. Dog er Sean Penn mest kendt og rost for hans arbejde foran kameraet, men når man først har set ”The Pledge” så er der ingen tvivl om, at manden også kan lave film. Jeg må altså indrømme og bukke mig dybt i støvet for Penn, at han er en fremragende filmmager, endda måske bedre end folk der har været i branchen hele deres liv uden at opnå noget særligt.

Udover filmens stærke rolleliste, så fører den legendariske og altid velspillende Jack Nicholsson an. Penn bruger ufattelig lang tid på at skildre hans rolle grundigt, derfor er der ikke meget plads til de andre medvirkende. Dermed ikke sagt, at andre gør det dårligt, tværtimod. Filmen er faktisk velspillet i samtlige roller, når de endelig kommer på skærmen, så viser de andre medvirkende også, hvad de dur til. Ellers har Penn valgt at koncentrere sig udelukkende om Jerry Blacks karakter, og det er til gengæld fejlfrit skildret. Det er sjældent jeg har set så meget dybde og realisme i en rolle. Penn går virkelig ind under huden på Jerry Blacks liv som politibetjent og hans dagligdags liv. Jerry Black fylder lærredet godt ud, men det er også fordi han medvirker og stjæler samtlige scener, det er bare suverænt. Hans jagt på en usynlig morder bliver hans fald, men spørgsmålet er: Har Jerry ret angående hans jagt på en seriemorder, eller er han rablende gal? Jeg vil ikke afsløre meget, men det her burde man selv se og fortolke, åh hvor er denne film fremragende.

Historien er spændende og velfortalt, som byder på et par overraskende plottwist her og der ( Især filmens slutning er speciel og ret atypisk). ”The Pledge” er en usædvanlig god og anderledes thriller (tæt på det kunstneriske vil jeg mene) fra Hollywood fabrikken, og selvom filmen har en langsommelig handling, så er den aldrig nogensinde kedelig. Ikke et sekund. Der er simpelthen for mange spændende bolde i luften. Penn tør og vover at lave noget anderledes, der er værd at følge med i.

Teknisk er det flot udført, holdt i en gammeldagsstil som fungerer fremragende her. Det er helt sikkert klippestilen der er bedst, men også fint fotograferet med mange flotte naturlige billeder. For engangsskyld er Hans Zimmer ikke altdominerende i hans score, det er et enkelt og stille score, men alligevel passer det glimrende ind til filmens tema og omgivelser.

Filmen er vedkommende og ikke mindst menneskelig. Tæt på de 6 stjerner. Lige på vippen til de 6.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.