The Scorpion King: Død hjerne!!

The Scorpion King

05/01-05Død hjerne!!
Dwayne "The Rock" Johnson fik sin skuespillerdebut i denne halsbrækkende (læs urealistisk!) og oven ud åndssvage, men om ikke andet ret underholdende sværd og sandalfilm, der handler om The Scorpion King, som man første gang stiftede bekendskab med i anledning af "The Mummy"-filmene!! Så hvis man af en eller anden gådefuld årsag kunne tænke sig at vide hvad der gik forud for disse film er "The Scorpion King" på et eller andet plan et must-see... for alle os andre, hvilket nok indbefatter 99,99% af jordens befolkning, er det bare ren og skær ørken-action med en olieret Johnsen som skorpion konge....

Filmen er kort sagt ligeså plat som den er lang! The Rock kaster rundt med banditter og dem han ikke bare tæsker, snitter han også lidt i! Og hvis han heller ikke snitter dem så spidder han dem med spyd og pile! Ja, så intelligent og udfordrende materiale har vi med at gøre, mine damer og herrer! Plottet, som hvis ikke engang behøver at blive nævnt, bliver fluks kylet ud af vinduet og istedet bliver der gjort mere end rigelig plads til "The Rock", der hellere end gerne slår et par kolbøtter og vejrmøller, skyder lidt med bue og pil, kaster med knive og svinger lidt med sit enorme sværd! Stedet alt dette for lov til at løbe af stablen er naturligvis (!) ude i ørkenen, tilbage i oldtiden! Her har producenterne fået nogle meget flotte "sets" (de er faktisk flotte!) op og stå og nu har de så sluppet den frådende galning, "The Rock", løs og givet ham sværd, økser, spyd, skjolde, kæppe, gafler og alt hvad man har kunnet opdrive af drabelige genstande! Man har oven i købet givet ham det seje og respektindgydende navn, Scorpion King! Hermed er scenen ikke just lagt til en ny "Gladiator", men snarere til voldsom sværdfægtende underholdning! Den slags der absolut ingen hjerne eller ambitioner har og det ved folkene bag heldigvis godt!

For det er faktisk en af de største plusser ved "The Scorpion King", nemlig at alle indvolverede godt er klar over hvor plat og ildevarslende ligegyldigt dette scenarie af sværd og andet antikt habengut er! The Rock fyrer f.eks. en hulens masse dejligt selvironiske one-liners af og ligesom de fleste actionscener i filmen er en anelse komiske så kan man ikke andet end le af The Rock der, trods det faktum at han skal forestille end voldelig kriger fra glemte tider, har blændende hvide tænder, yndigt plukkede øjenbryn og polerede negle! Desuden så er filmen jo også eventyr og ikke end realistisk skildring af noget som helst og derfor kan den slags sagtens passere uden en løftet pegefinger! Filmen er jo heller ikke en "Ringenes Herre", men rendyrket drengerøvs action med masser af overdrevede actionscener!

Skuespillet er dog lig nul for The Rock er ligeså talent løs som Arnold, men dog har manden så meget mere charme og selvironi! Filmens andre medvirkende er præcis ligeså dårlige, men hvem havde egentlig ventet andet? Ingen går hen og bliver irriterende for alle ved jo heldigvis, som førnævnt, godt hvor åndssvagt hele seancen er!!

Derfor er filmen ikke for hvem som helst og kun for folk der kan nyde en åndssvag actionfilm og stadig bevare et smil på munden fordi vedkommende udmærket ved at intentionerne med filmen ikke har været andet end forsøget på at lave en voldsom og hæsblæsende film om en gut kaldet skorpion kongen! Men med det taget i betragtning kan filmen dog også kaldes yderst vellykket for den underholder, ganske vist på noget der ligner allerlaveste niveau, men den har både charmen og selvironi og det kan mange film i samme genre godt lære noget af...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.