Open Water: ©Lad være med at spjætte!©

Open Water

05/01-05©Lad være med at spjætte!©
"Open water" minder mig lidt om "the Blairwitch project". Ikke fordi handling eller locations er i nærheden af hinanden, men fordi de begge er blevet surprise hits (ihvertfald i USA), er lavet for få penge og pga. deres dokumentar agtige look.

Filmen formår ved hjælp af simple midler at skræmme en. Hvis man ikke (ligesom mig) har udviklet en fobi for hajer gennem årene, så vil man nok sidde og kede sig med at se to mennesker plaske rundt samme sted i over en time.

Så her er hvad du IKKE skal forvente: Du skal ikke forvente en stor, flot produktion, med en billedeside og en lydside som blæser dig ud af sædet. Derfor glem en underholdende og gysende klassiker som "Dødens gab" og glem en gysende popcorns-underholdende "Deep blue sea". Det der er denne films force, er faktisk at man føler, at man indimellem ser en dokumentar film. Det gør det hele en del mere ubehageligt.

"Open water" er en meget simpel film, som med meget få midler formår at illustrere en situation, som ingen af os ville ønske at befinde os i. Bare tanken om at blive efterladt på åbent hav, er noget som kan få det til at gyse i de fleste af os. Specielt med tanke på den dystre verden, der befinder sig nedenunder os.

Filmen får 3 stjerner for at have formået at få mig til at føle ubehag ved det jeg overværede. Som sagt skal det så ses udfra den betragtning, at jeg som sagt ikke er så glad for hajer.

Det der trækker ned, er at selv om simpliciteten ved hele filmen, er det der gør at man lever sig ind i den, så er det samtidig også med til at gøre filmen til en lidt tynd affære. (Ligesom "Phone booth" og lignende blev lidt ensformig i længden). Derudover var jeg lidt irriteret over den bratte slutning, som gjorde at jeg sad lidt tilbage som et spørgsmålstegn. Lidt ligesom første gang jeg så "Blair Witch...".

Hvis du er til hæsblæsende Hollywood underholdning skal du nok finde en anden film. Eller ihvertfald vente til den kommer på DVD/Video.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.