Mystic River: Lidt for forudsigeligt

Mystic River

18/01-05Lidt for forudsigeligt
Clinten har begået et næsten troværdigt kriminaldrama garneret med en velafbalanceret dosis socialrealisme.
"Næsten troværdigt", fordi tingene ift. den umiddelbart høje grad af socialrealisme virker en anelse for konstrueret. Lidt for mange skæbner påvirkes af hinanden, og forløbet bliver lidt for hurtigt meget forudsigeligt, om end man endnu midtvejs i filmen er i tvivl om Dave Boyles faktiske forbindelse med drabet, men derefter giver tingene lidt for meget sig selv - især ift. filmens samlede længde.

Trods fornuftige skuespil-præstationer, kniber det derfor lidt med at bevare interessen. Filmens lommefilosofiske "hva' nu hvis"-ræsonnementer er heller ikke tilstrækkeligt underfundige til, at bøde på det.

Det største problem er dog "Betjent Bacon" som person: Gennem hele filmen har han forsøgt at holde hånden over Dave. Alligevel ender han med at acceptere Jimmys selvtægt (og det gør han endda FØR han får det sidste opmuntrende opklad fra konen). Det hænger ganske enkelt ikke sammen.

Flere afsnit af den tyske krimiserie "Tatort" har budt på såvel bedre miljøskildringer som bedre plots i samme dur som denne film. Dermed ikke sagt, at filmen ikke er seværdig. Den fungerer generelt flot i al sin grå tristesse. Men lidt langtrukken og fortænkt, desværre.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.