Olsen-banden ser rødt: Kuppet Over Alle Kup

Olsen-banden ser rødt

03/10-04Kuppet Over Alle Kup
Anonym
Efterfølger til “Olsen-Banden På Sporet”.

Børge (Holtsø) skal giftes og den slags koster penge, så da Egon (Sprogøe) kommer ud af fængsel, bliver han bedt om at komme med en god plan, ikke noget med millioner for det går jo altid galt. Egon svigter da heller ikke, men har en plan om at stjæle en kostbar vase fra en millionær, for så i hemmelighed at give ham den tilbage, så denne kan hæve forsikrings pengene. Men banden narres selvfølgelig, så en gal Egon planlægger sin hævn. En hævn som indebærer et storstilet kup i det kongelige teater til ouverturen af “Elverhøj”.

Det meste af denne Olsen-bande film lever ikke op til de bedste film i serien, uden at den af den grund er kedelig, men kuppet i det kongelige teater er så sjovt, gennemført og genialt fundet på, at denne sekvens hæver hele filmen op blandt de bedste film i serien alligevel. Man griner og betages så man må tage sig til maven. Flot og på grænsen til noget man næsten kunne betegne som ægte filmkunst. Man kan kun elske dette kup, som må være kuppet over alle kup!

Ellers bydes der på alle de sædvanlige finurligheder af sjove dialoger, satiriske bemærkninger til den danske småborgerlighed og en Egon Olsen som i slutningen pludselig gerne vil i fængsel, helt frivilligt.

Skuespillet er igen i top, uden at vi får nogle stjernepræstationer.

Efterfølges af “Olsen-Banden Deruda”.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.