Den gode strømer: I En Dårlig Film

Den gode strømer

14/10-04I En Dårlig Film
Anonym
Korrupt strømer (Bodnia) prøver at hjælpe en gruppe venner, der er kommet i store problemer med både lettiske og kinesiske bander efter et kup.

At lave gode actionfilm behøver ikke nødvendigvis koste det helt vilde, men de er ikke desto mindre svære at lave for et lille budget i den danske målestok. Alligevel forsøger den tidligere stuntmand Spang Olsen at holde liv i en genre, som ud fra filmen her at bedømme, ingen berettigelse har herhjemme.

At Spang Olsen ikke er nogen god instruktør, har vi allerede set i alle hans efterhånden ret så mange tidligere film, men i filmene ”I Kina Spiser De hunde” og ”Gamle Mænd I Nye Biler” var der nu så mange gale morsomheder og sindssyge dialoger, at jeg sjældent har grinet så meget i biografen (og derfor bevidst bedømte dem højere end de fortjente) trods deres mange ujævnheder (særligt ”I Kina Spiser De hunde” blev jeg overrasket over, da jeg intet kendte til den før jeg så den). I dem havde Anders Thomas Jensen der jo har, skal vi sige visse evner for at skrive iørefaldende replikker, også bidraget med manuskriptet og han er svært savnet i den her tynde omgang af en undskyldning for en film, som er skrevet af Spang Olsen og Kim Bodnia i samarbejde.

Hele produktionen minder nærmest om en flok lalleglade amatører der render rundt og prøver at lave en film med mors og fars kamera. Handlingen er rodet, skuespillet elendigt, karaktererne ligegyldige, replikkerne flade. Den er dårligt filmet af Spang Olsen selv og endnu værre klippet sammen også af Olsen. Musikken er ren misbrug og fungerer ikke. Men værst af alt er dog at Bodnia, som jeg engang regnede i samme klasse som Robert De Niro da han var bedst, virker totalt gået i stå og blot træder vande i en inferiør rolle. Actionscenerne er heller ikke specielt gode, bare larmende og kluntet, men det kunne jeg leve med hvis filmen fungerede på andre præmisser, hvad den ikke gør, og så gider man slet ikke fatte interesse for dem.

”Den Gode Strømer” kan kun betegnes som makværk, for hvis penge der kunne og burde være lavet en bedre film. Den er en banal bagatel af den slags man gerne havde været foruden.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.