The Long Kiss Goodnight: Mean

The Long Kiss Goodnight

26/10-04Mean
Anonym
SPOILERS

Jeg er ikke til actionfilm, medmindre de har en filosofisk eller selvironisk eller anden interessant subtext. Og denne film er da en fin selvironisk actionfilm. Derudover er der gode replikker.

Det jeg godt kunne lide ved De Palmas Mission: Impossible var at Hunts forsøg på at genvinde sin eksistens var dødsdømt. De Palmas redning af Hunt til sidst var p.d.e.s. helt urealistisk, men p.d.a.s. mener De Palma formentlig, at det kræver et barnligt og humoristisk sind at overvinde store personlige tab her i livet. Fin pointe.

Den samme grad af urealisme har Harlins film, og der er en mening med overdrivelsen. Jeg valgte at se filmen som en humoristisk karikatur over, hvor krævende hverdagen kan være for en mor med barn, hendes kampe med ex-manden, og dermed gav den mening for mig. Jeg siger ikke den nødvendigvis skal forstås sådan.

Endelig kan man jo spørge sig selv, hvorfor familien ender med at isolere sig på landstedet til sidst. Det er vel lidt skørt og uhyggeligt.

Og når Harlin zoomer ud og op til sidst og giver os landstedet i fugleperspektiv er det den følelse, han vil have os til at føle, men mange tænker sikkert i stedet, nu kommer rulleteksterne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.