Shrek - org. version: - Grøn glæde -

Shrek - org. version

05/01-05- Grøn glæde -
Underholdende, rørende og skrupmorsom animationsfilm fra Dreamworks der allerede nu har opnået klassikerstatus indenfor genren.

Man bliver ganske enkelt nødt til at overgive sig, når humor og skønhed er smeltet så skønt sammen, som det er. Den grønne trold Shrek vinder på rekordtid ens hjerte, og det gøres med en ustoppelig charme, der lyser ud af lærredet og rammer barndommens ømme punkt. For her griner de små såvel som de gamle med, og det skyldes først og fremmest, at det er så lystigt og hjerteligt lavet, og samtidig fortalt med tungen langt ud af halsen uden at efterlade ét eneste sekunds kedsomhed.

En anden ting der gør at filmen hæver sig over så meget andet i samme afdeling, er at den besidder både en hyldest og en parodi i forhold til genren. Eventyret er på én gang eventyrligt og karikeret, og det er skønt at opleve en så bramfri selvironi alt imens filmen samtidig er smuk, rørende og underholdende, som jo meget bekendt hører netop et godt eventyr til.

Veloplagt assistance fås i form af komikerne Mike Myers og Eddie Murphy, der, på trods af de ikke kan gøre brug af deres talenter i traditionel forstand, begge sætter deres personlige præg på filmen ved at lægge stemme til filmens makkerpar med engagement og humoristisk energi.

Jeg kunne blive ved. ”Shrek” er en skøn fortælling for hele den pukkelryggede - det er Hollywood, når de for alvor skruer charmen på, det er begavet underholdning og det er uhøjtideligt morsomt. En sand perle.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.