Øl, fis og rockmusik: ©80ér lir©

Øl, fis og rockmusik
Film Øl, fis og rockmusik
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
©80ér lir©Forceoffive

05/01-05©80ér lir©
En af 80érne´s mere vellykkede ungdoms- komedier, men igen må man konstatere, at nostalgien omkring denne film, har en hel del at sige.

Der er et eller andet ved denne type film som gør, at ligemeget hvor meget man elskede dem dengang, så kan man ikke lade være med at fokusere på, hvor 80ér agtigt det hele er, når man ser den nu. Især ungdomsfilmene som jo er et godt billede af moden dengang med bundesliga garn og 2 meter høje Nike støvler.

Sean Penn kunne let have faldet i samme grøft som Keanu Reeves gjorde efter Bill & Ted filmene og fået folk til udelukkende at associacere ham med denne karakter. Netop fordi at filmen´s succes dengang havde meget at gøre med Penn´s rolle i filmen. Heldigvis skete det ikke og manden har da også fået adskillige muligheder for at bevise sit uomtvistelige talent siden.

Filmen har det sædvanlig "drengene efter pigerne" og "high school USA" tema, så der er ikke meget nyt at komme efter der.
Filmen er dog stadig ganske morsom, men dog ikke lige så meget, som man husker den.

Den må trods alt stadig siges at være en af de bedste drengerøvsfilm fra 80érne og jeg kan som sagt ikke lade være med at holde af den af nostalgiske grunde.

Udover Sean Penn var denne film springbræt til større roller for mange af de medvirkende dengang. Som f.eks.: Jennifer Jason Leigh, Judge Reinhold, Phoebe Cates, Forest Whitaker, Eric Stoltz & Nicolas Cage.

Filmen er instrueret af Amy Heckerling som senere hen også skulle vise sig at stå bag en af 90érnes velnok mest succesfulde ungdoms-komedier, nemlig "Clueless".

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.