Secret Window: ©Not so secret©

Secret Window

05/01-05©Not so secret©
Spoilers:

Jeg må indrømme at jeg blev lidt skuffet over denne film og for en gangs skyld er jeg enig med de fleste anmeldere, som har kaldt historien for mager og letgennemskuelig, for det er lige netop hvad den er.

Allerede et kvarter inde i filmen begyndte man at ane uråd mht. til Johnny Depp´s personlighed og filmen begyndte at få mig til at tænke på en anden King filmatisering (som var mere vellykket), nemlig "the Dark half" og hvem dukker så op? Timothy Hutton som spillede hovedrollen i "the Dark half".

Filmen har nogle gode detaljer og er flot skruet sammen visuelt. Indimellem ser det dog udtil, at Koepp har haft svært ved at få bogens indhold presset sammen til de ca. 1 time og 40 min.
Man sidder således og venter på at få redet de tråde ud, som man allerede har haft en mistanke om hvad var. Alt imens har historien stille og roligt arbejdet sig derudaf, men da vi når til scenen hvor Depp åbner pakken og ser at siderne i magasinet er klippet ud, der virker det som om, at instruktøren bare gerne ville have filmen overstået og det forudsigelige pay off man har siddet og ventet på, falder derfor lidt til jorden og kommer til at virke utroværdigt og får samtidig store dele af filmen til at virke overflødig.

Det var efter min mening en dårlig overgang og derfor kom filmen til at falde lidt til jorden, da alt var som man havde forventet og faktisk endnu mere simpelt end det. Samtidig med at man har følelsen af, at nu ville instruktøren bare have filmen overstået.

Se den for det visuelle, de udmærkede skuespil præstationer (Depp er god som den lidt excentriske forfatter og min yndlingsskuespiller John Turturro leverer igen en solid præstation) og for de indimellem flotte locations. Hvis du forventer en historie med bid i eller at blive skræmt fra vid og sans, så er dette ikke filmen. Dette er en psykolgisk thriller og ikke en gyser, som den tit er blevet omtalt som.

Det så ellers lovende ud og den havde de rigtige forudsætninger mht. forfatter, skuespillere og instruktør, men igen viser det sig, at det ikke er alle bøger som kan filmatiseres med succes.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.