Blade Runner: The Final Cut: Tungsindig musik?

Blade Runner: The Final Cut

06/08-02Tungsindig musik?
Anonym
Hvad mener du med at musikken er tungsindig, Thomas? Det er hele filmen jo, derfor skal musikken også være det. Jeg mener at soundtracket er halvdelen af denne film.

Komponisten Vangelis og instruktøren Ridley Scott har haft et overordentligt tæt samarbejde for at få musik- og billedsiden til at gå op i en højere enhed som kun få andre film kommer i nærheden af.

Men ellers er jeg stort set enig med dig. "Blade Runner" er langsommelig, men det gør ikke noget for mit vedkommende. Den kræver at blive set mere end én gang - og man opdager nye små ting hver gang - både visuelle, plotmæssige og lydmæssige detaljer.

Formidabelt skuespil. Rutger Hauers bedste rolle. Folk der kun kender Harrison Ford som Han Solo og Indiana Jones, får sig et chok over denne 'low key'-præstation der på ingen måde minder om Fords sædvanlige dynamiske skuespil.

Til slut vil jeg sige at enhver der kunne lide "Blade Runner", skylder sig selv at høre soundtrack-albummet i et mørklagt lokale, føle stemningen og opleve en musikalsk helhed som aldrig er blevet gjort efter, ikke engang af Vangelis selv. Hør Mary Hopkins krystalklare stemme i "Rachel's Song", Don Percivals 1920'er-agtige sang som "man simpelthen har hørt et sted" og Rutger Hauers sidste replik der svinder ud i en "deprimerende" hyldest til livet (hvad det end vil sige for en androide)...

Hør et par lydklip på
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000002IZM
/qid=1028585795/sr=2-1/ref=sr_2_1/103-9591476-2363809

Behøver jeg at sige: en af mine all-time favoritter? :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.