Fight Club: Fed, men ikke et mesterværk.

Fight Club

16/12-04Fed, men ikke et mesterværk.
Anonym
Lad mig først sige at filmen er uden tvivl en af 99´s bedste film, og har allerede trods sin unge alder, opnået Kultstatus.

David Fincher er en interesant Instruktør, hans facination af den menneskelige psyke spiller en dominerende rolle i alle hans film, og "Fight Club"er ingen undtagelse.

Men noget mesterværk er den altså ikke, mere noget i retning af en "en visuel knytnæve i fjæset" type film, som formår at give den enkelte seer en særprægede oplevelse på både godt og ondt, og mulighederne for dyb analyse er uendelige.
Specielt filmens brug af det homoseksuelle tema er genialt pakket ind, så selv den mest homofobiske seer ikke ser nogen antydninger. For filmens handler i bund og grund om en vigtig menneskelig ting; Selverkendelse.

Alt dette er pakket flot ind i en illusion om samfundskritik og skizofreni samt fede quotes fra Tyler Durden, men hvis man går filmen i sømmene vil man indse at den i bund og grund ikke tager emnerne seriøse nok til at kunne indtage pladsen som et decideret mesterværk, med det mener jeg at man i filmen formår at "lukke" op for samfundskritikkens mange spørgsmål - men ingen af dem bliver på noget tidspunkt fyldesgørende behandlet.

Men for lige at slå det fast en gang for alle, jeg er selv mega fan af filmen og David Fincher, men skal man kigge efter et egentligt mesterværk fra manden så vend blikket mod "Se7en" - her er en film med potentiale til at være en milepæl indenfor filmhistorien.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.